Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen i Hallsta: Majoritetsskifte för barnens skull

Alliansens Hallstahammar prioriterar kärnverksamheterna – vård, skola och omsorg. Vad dagens majoritet prioriterar kan man fundera på speciellt när man besöker Förskolan Myran i Kolbäck. Förskolan Myran har under flera år dragits med problem med mögel och dålig lukt.

Inte helt förvånande när man vet att det från början är baracker som förskolan huserar i. Hur som helst skulle nu äntligen problemen åtgärdas och man hade under sommaren en utmärkt lösning med en alternativ lokal i Församligshemmet Duvan. En lösning som i slutänden, oss veterligen aldrig utnyttjades.,

Arbetet kom igång men drog ut på tiden. Plötsligt tog det stopp helt. Slut på pengar! Nu har besked kommit att arbetet snart ska vara igång igen men det dröjer ett par veckor till innan det är klart.

Flera av oss har besökt Myran och kan konstatera att det innebär att alla barn som går på två av förskolans avdelningar har entré i ena änden av huset. I den andra änden finns kapprum, torkskåp och toaletter. På väg dit ska barn och föräldrar passera köket, personalrummets provisoriska fikarum, samt respektive avdelning innan man äntligen når kapprummet och kan lämna sitt barn på förskolan.

På väg ut ska samma väg passeras av föräldrar, personal och barn, vilket innebär problem inte bara vid på/avklädning utan även vid toalettbesök. Visst går det att ha det så någon vecka under sommarperioden eller kanske i början av hösten men snart är vi inne i höstrusket, med galonisar, stövlar och torkskåp. Därefter kommer vintern och oavsett vad, kommer verksamheten bli otroligt påverkad av den uppskjutna renoveringen.

Som pricken över i:et är dessutom brandvägarna oanvändbara. De slutar i tomma intet – inget för små barn att ens försöka sig på alltså. Varken bra eller lagligt gissar vi, inte ens under en kortare period.

Väl ute är halva gården avstängd med kravallstaket och stora diken är uppgrävda runt byggnadens grund. Lekyta är nu uppgrävd och avstängd och de ordinarie ingångarna är omöjliga att nyttja.

Samtidigt som detta sker i Kolbäck – står två grävskopor och gör det fint i en rondell i Hallstahammar, en ny avdelning på Förskolan Jan Pers Backe byggs för 10 miljoner kronor och kommunalrådet Catarina Pettersson (S) säger i VLT att ”spiralen vänt”, sittandes på en parkbänk invid en blomstrande rabatt.

Från Alliansens sida undrar vi stilla: Åt vilket håll har spiralen vänt och hur kan man ha mage att prioritera blommor, rondeller och nya lokaler framför att slutföra påbörjade renoveringar på Myran?

I Alliansens Hallstahammar prioriteras kärnverksamheterna. Förskolan är en av dem. På söndag är det val och vi ska göra allt vi kan för att få till ett majoritetsskifte i Hallstahammar. Det behövs inte minst för våra barns skull.

Hans Strandlund (M)

Roy Cederbäck (KD)

Anna Lundberg (FP)

Marianne Avelin (C)

Alliansen i Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel