Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen i Hallstahammar: Bygg färdigt på en gång

Under lång tid har en ny förskola i Kolbäck diskuterats i Hallstahammars kommun.

Efter en välbesökt och konstruktiv träff med föräldrar och personal kan vi konstatera att det brådskar med beslut och byggstart. Vi behöver en ny förskola i Kolbäck snarast för att ersätta såväl Koltrasten som Myrans bristfälliga lokaler. Det var synd att Vallmo-skolan inte byggdes om till förskola, det hade blivit både billigare och den hade blivit klar långt tidigare.

Diskussionerna hittills har varit att av ekonomiska skäl bygga förskolan i två etapper, och det kanske kortsiktigt låter bra men långsiktigt är det ett dåligt beslut. Det blir inte precis billigare att bygga etappvis när behoven är akuta. Vi vet också som kolbäckare att allt med två etapper i södra delen av kommunen blir bara en till slut.

Det är helt klart att förskolan Koltrasten snarast måste flyttas, men vi får inte låtsas att det inte är lika bråttom med förskolan Myran då baracken där befinner sig i ett miserabelt skick. Bygg för båda förskolorna – det tjänar både våra barn på och även ekonomin. Vi i Alliansen kommer därför att yrka på detta.

Kommunalrådet i Hallstahammar har uttryckt en oro för konkurrens från privata aktörer på förskolemarknaden. Kanske vi därför ska erbjuda ett samarbete med lämplig byggare i ett OPP (offentlig privat partnerskap) där vi hyr förskolan precis som vi gör med ishallen i Hallstahammar.

Den oro som finns på förskolemarknaden bidrar också till att överväga alla alternativ. På mötet framfördes klagomål på den långa handläggningen kring nybygget eftersom det förra året utlovades en ny förskola inom ett år. Vi vill bara påminna alla om att det för ett år sedan var val. S och V lovade visst både det ena och det andra då. Men har man hållit sina löften och levererat det man lovat?

Från Alliansens sida vill vi nu få en snabb lösning. Bygg förskolan i Kolbäck enligt alternativet Vallmo II och bygg helaförskolan på en gång!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel