Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen i Hallstahammar prioriterar kärnverksamheten

I lördagens VLT kunde vi läsa om Hallstahammars uppsägning av elevvårdsassistenter i skolan och förskolan i Hallstahammar. Tio assistenter sägs upp som ett led i det besparingsprogram Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har infört.

Med Alliansen hade inte neddragningarna blivit lika kännbara. Alliansen har konsekvent förordat en större återhållsamhet under högkonjunktur, vilket i lågkonjunktur skulle ha inneburit färre neddragningar.

Dessutom yrkade Alliansen på ett tillskott på en miljon kronor till förskole-/skolområdet när besparingskravet väl var ett faktum. Denna miljon hade vi använt bland annat till fler elevassistenter i förskolan och skolan.

I våras lämnade var femte elev grundskolan utan behörighet till gymnasiet. Ska Hallstahammar klara av att förbättra kunskaps-resultaten i skolan måste vi prioritera i såväl med- som motgång.

Vi prioriterar kärnverksamheten! Vad prioriterar du?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel