Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen i Hallstahammar: Vi ser fram emot en aktiv dialog

Precis som Richard Andersson (V) skriver ljuger inte statistiken. 20 procent av eleverna i Hallstahammar är inte behöriga till gymnasiet och 35 procent kommer inte att fullfölja sina gymnasiestudier fullt ut.

Siffror ljuger inte men ser väldigt olika ut beroende på vad man vill visa.

Nu efterlyser Andersson ett samarbete kring skolfrågorna för att lösa problemet. Vi bara undrar: vilka är det som i första hand är ansvariga för att problemet över huvud taget finns i Hallstahammar? Socialdemokraterna, på senare år tillsammans med Vänsterpartiet, styr kommunen och ansvarar för just skolan, resultatet ser ni ovan. Dags för lite självrannsakan?

Alliansen har lagt många konkreta förslag på hur vår grundskola kan förbättras – samtliga har röstats ner av majoriteten i såväl nämnder som kommunfullmäktige. Tänker man nu om och vill samarbeta eller är det bara ett spel för gallerierna?

Att vi måste handla här och nu är vi helt överrens med Andersson om men hur vi ska handla misstänker vi att det finns delade meningar kring.

Om majoriteten är intresserad av att lösa skolproblematiken utan politisk prestige ser vi fram mot en aktiv dialog där våra förslag till förbättringar också tas tillvara och inte som det har varit hittills – bara röstas ned just för att de kommer från oss. Vi har ju sett vad det gett för resultat. Statistik ljuger inte…

Anna Lundberg (FP)

Petra Schmidt (FP)

Torbjörn Estelli (M)

Göran Lindén (M)

Rolf Norrman (M)

Håkan Johansson (KD)

Birgitta Johansson (KD)

Hanna Lostelius

representanter i barn- och utbildningsnämnden för Alliansen Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel