Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen i Sura: Dags att bryta den socialdemokratiska dominansen

Annons

I Surahammar har Socialdemokraterna haft makten sedan 1920-talet. Då hade samhället en helt annan karaktär än i dag.

Det som då var ett genuint brukssamhälle är i dag ett modernt samhälle med företagarambitioner av olika slag. Merparten av samhällets arbetande befolkning arbetade på bruket, så är det inte i dag.

När ett samhälle förändras krävs nya politiska visioner. Man kan inte göra på samma sätt som man alltid har gjort eftersom samhället inte längre är detsamma.

Surahammar behöver en politisk majoritet som ser till kommunens bästa i dag och som inte enbart blickar tillbaka på sedan länge svunna tider. Alliansen vill se ett Surahammar med starka företag och kreativa entreprenörer. Ett Surahammar som tycker att utbildning är viktigt och som ställer krav på skolan och eleverna.

Alliansen vill se välmående och välskötta tät-orter i olika bemärkelser, till exempel välskötta fastigheter och gator. Fastigheter ska inte tillåtas förfalla och bilister ska slippa stora hål i gatorna. Alliansen vill se attraktiva byggklara tomter och inflyttningsfärdiga bostäder så att fler både kan och vill bo i kommunen, med närhet till Västerås.

Fler skattebetalare ger en bättre välfärd i kommunen. Alliansen vill se ett Surahammar där föräldrar känner att de får ihop livspusslet trots en stundtals stressig vardag. Rätten att välja barnomsorg och skola för sina barn ska vara självklar.

Även rätten för äldre att dela hela livet, inklusive boendet, med sin livskamrat ska vara självklar i vårt Surahammar. Inga äldre par ska tvingas dela på sig för att kommunen inte kan erbjuda gemensamt boende.

Vår vision för Surahammar är glasklar: Kommunen ska bli den bästa kommunen att leva och verka i. Du kan vara med i förändringsprocessen. Börja med att gå till valurnan den 19 september. Din röst gör skillnad!

Det är dags att bryta den socialdemokratiska dominansen i kommunfullmäktige!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel