Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen: S ersätter arbetslinjen med bidragslinjen

Socialdemokraterna har presenterat sitt budgetförslag för 2012. Det är högst oroväckande att Socialdemokraterna väljer att slarva sig igenom den ekonomiska politiken.

För att kunna föra en politik som klarar välfärden måste jobben prioriteras. Socialdemokraterna fortsätter att ersätta arbetslinjen med bidragslinjen och den ekonomiskt osäkra och oansvariga politiken skulle få stora negativa konsekvenser för svensk ekonomi och sysselsättning. Inte minst skulle Socialdemokraternas politik drabba Sveriges unga mycket hårt då de även fortsättningsvis vill göra det dyrare att anställa unga.

I stället för att ta ansvar i tider av ekonomisk oro och skapa de bästa förutsätt-ningarna för arbete föreslår Socialdemokraterna en skatteökning på över 20 miljarder kronor för såväl företag som hushåll. Bland skattehöjningarna kan nämnas höjda inkomstkatter, höjda arbetsgivaravgifter för unga, höjd restaurangmoms, minskat rut/rot och en ny så kallad vägslitageavgift, som slår hårt mot landsbygden. Pengarna används framförallt till stora satsningar på utbyggda bidragssystem.

Ungdomsarbetslösheten är en särskilt viktig fråga inte minst i tider utav ekonomisk oro. Ändå svarar socialdemokraterna med en dubblering utav arbetsgivaravgifterna för unga under 26. Hur det skapas fler jobb för unga genom att göra det dubbelt så dyrt att anställa, är en logisk krumbukt som enbart inbitna socialdemokrater kan förstå. En del av Socialdemokraternas skattehöjning kan förväntas mötas med höjda priser eller sänkta löner. Då hotas cirka 14 000 ungdomsjobb av ungdomsskatten.

På lång sikt bidrar Socialdemokraternas politik till en försämrad situation på arbetsmarknaden. Genom att göra det mindre lönsamt att arbeta och mer lönsamt att gå på bidrag så stängs allt fler individer ute från arbetsmarknaden.

Vi tar ansvar för Sverige och kommer alltid att prioritera fler människor i arbete. Med alliansens politik skapar vi de bästa förutsättningarna för en hög sysselsättning där individen står i centrum.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel