Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen tar ansvar för pensionerna

För andra året i rad kan pensionärerna konstatera att pensionerna sänks. Det är en konsekvens av att utbetalningarna är direkt kopplade till hur mycket som betalas in och beroende av den ekonomiska utvecklingen. Pensionerna sänks när bromsen i pensionssystemet aktiveras och höjs i goda tider när det finns mer pengar att betala ut.

Det går inte att på politisk väg höja bruttonivån på pensionerna. Pensionssystemet är automatiskt och hållbart över lång tid. Man kan mildra effekterna av finanskrisen genom att sänka skatten, något som regeringen gjort fyra gånger sedan 2006.

I takt med den ekonomiska återhämtningen kommer pensionerna att öka igen samtidigt som skattesänkningarna blir kvar och ger mer pengar i plånboken. Så värnar vi pensionärerna utan att riskera pensionssystemet för framtiden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel