Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åke vet vad han vill

Jakten efter en leksaksråtta på ett snöre kan ta katt­skuttet mot högre höjder. Katten Åke hoppade högt och tog hem priset åt sin matte Nanny Björkeland.

Annons

– Åke är världens bästa katt, säger Nanny, när VLT ringer för att gratulera till veckans bildvinst. Hon berättar vidare att katten egentligen skulle heta Benny, men han passade inte till det namnet. Därför blev det Åke.

Åke är mattes katt och han är en bortskämd treåring. Nanny berättar att Åke är social och både kan sitta fint och gå fot, som en hund.

– Han tycker om det, så länge man har skinka att ge honom. Det mesta ska vara på hans villkor, säger Nanny och skrattar.

Tre trisslotter kommer med posten.

Vår affenpincher Affie har varit med oss ute på golfbanan ända sedan hon var valp. På bilden är hon 5 månader. Och i den åldern blir man trött efter att ha gått snart 18 hål. Då är det skönt att kunna krypa ner i bagen och få skjuts. Men hon vill ändå vara med och se vad som händer.
Oväntad bild!Efter att ha fotograferat runstenen vid Anundshög med mobilkameran inställd på svartvit retro, vände jag ner mobilen för att se resultatet på skärmen. Ofrivilligt kom jag då att trycka på avtryckaren igen, med detta resultat!
Jag älskar maskrosor, i alla dess former. Här fångade jag en mot den grå regntunga himlen!
Bambi hälsade på!Det knackade på rutan i hallen, och när jag gick dit för att titta vem det var såg jag en stor dovhjort stå och slicka på fönsterrutan. Innanför på fönsterbrädan står nämligen en stor pelargon som antagligen fångade besökarens intresse. Jag kunde i många minuter studera denna sötnos utan att han upptäckte mig. En riktigt häftig upplevelse!
Jag älskar maskrosor i alla former! Här fångade jag en mot den mörka regntunga himlen.
Ett betande vildsvin på en äng i Bockhammar.
Katt eller fågel??Katten Åke var på bushumör och jag lyckades fånga han hoppandes på en bild.
Barnbarnen Moa, Melker och Herman var på besök och det blev en tur i gungorna.
Fin närkontakt mellan djur o människa.
En geting gottar ner sig i smörblomma
Naturens krafter. Trädet ser ut att nästan äta upp järnstaketet.
En guldbagge i sikte?
Oväntat besök fick jag på vårt torp i Småland.
Varför så ledsen? För nån vecka sen när jag kom ut från lögarängsbadet i den höga sommar värmen, så tittade jag upp på molnen och såg nått som jag snabbt tog kort på med mobilen. Himlen såg ledsen ut och bara en sekund efter bilden så hade det ändrat form och såg ut som vanliga moln igen.
Berit Henriksson tar en sista titt i backspegeln innan avfärd i Damrallyt
Varsågod och sitt ...!
Spegelblank vårmorgon vid Öster Mälarstrand.
Kärlek i det gröna.Var i trädgården och brevid komposten låg dessa två vinbergssnäckor sammanslingrade.
Ebb i Kolbäcksån
Äntligen är sommaren här
Tidig Fredag morgon över maskrosäng
På besök i Strängnäs råkade vi komma mitt i det glada studentfirandet!P.S: Glömde fylla i min adress: Skjutbanegatan 21 A, 72339 Västerås
Agnes 5 ½ år: Äntligen sommar = LYCKA!
Man vet aldrig vad man kan få på kroken...
Här kommer en bild på min sambo och en söt liten vän, Kurre! :)
Neo klappar vår husekorre Emil som kommer så snart vi är hemma. Älskar att gosa i knät och bli klappad bakom öronen.
Vår husekorre Emil kommer så snart vi är hemma för att sitta i knät och kuttra eller få lite att äta. Här äter han banan medan Neo klappar honom.
Åkte till Åsby minizoo med barnen och gick in i grisarnas hage. Grisar är inte bara söta de är busiga också. En av grisarna drog i Leahs jacka. Den ville leka. Jag sa till den att låta bli och den släppte direkt.
Åkte till Åsby minizoo med barnen och gick in i grisarnas hage. Grisar är inte bara söta de är busiga också. En av grisarna drog i Leahs jacka. Den ville leka. Jag sa till den att låta bli och den släppte direkt.
Mirma är på upptäktsfärd i sommarens första höga gräs.
Rensade undan brännässlor när jag såg den här lilla kompisen försöka ta sig från ett blad till ett annat. Han heter Mr Snigel. :)
Dags att sova för hönorna. Tydlig rangordning i hönshuset. Störst är först.
3 sekunder kvar till att Venus når kanten på solskivan. Detta är ett av dom avgörande ögonblicken för att kunna bestämma avstånden i solsystemet med parallaxmetoden. Vid Venuspassagerna 1761 och 1769 fastställdes avståndet solen till drygt 15 miljoner mil, vilket är mycket nära dagens värde.
Är jag söt heller wheatenvalp fyra veckor
Här kommer min trädgårdshjälp med vattenkannan
Kompisarna Hilda och Emelie leker efter förskolan och jag fångar deras glädje när de leker på studsmattan samtidigt som motljuset, solens strålar får deras blonda hår att gnistra.
Uppkäftiga fotomodeller visar ändar
Ändar...eller var det änder?
Här visar våran katt Prinsen att han verkligen gillade sin nya bädd genom att ge mig ett stort leénde. Tokiga, älskade katt.
Kissemissen tvättar sig ganska annorlunda, såklart ska bytet finnas med det är en viktig accessoar för denna lilla fröken
Min lilla katt har kurat ihop sig brevid sitt byte, eftersom hon är innekatt får man ta vad som finns att hitta. Denna gång blev det en liten bit gran. efter allt bus med kvisten somnade hon i denna sköna position :)
Machu Picchu med lama i förgrunden: Två fina representanter för Sydamerika!
Machu Picchu, som så ofta blir fotograferad. Detta kort på inkastaden kändes lite speciellt då även laman kom med. Två fina representanter för Sydamerika på ett och samma kort!
Min dotter Linn och hunden Jönsson har delade meningar om åt vilket håll man ska springa.
Hittade denna lilla söta krabat i vår trädgård. Tog genast och kopplade på mitt makroobjektiv på kameran och knäppte några bilder. Fastnade för denna, för den ser lite halvt läskig ut......
En trött Doreén på myshumör och matte tog tillfället i akt, och vilken tur att Malin var där med kameran.
En trött Doreén på myshumör och matte tog tillfället i akt, och vilken tur att Malin var där med kameran.
Sommaren är kort det mesta HAGLAR bort.Gjorde en hagel lyckte i Kärrbo 4 juni.
ljuvlig svensk trädgård på kvällskvisten, innan regnet kom !!
Färger som komponerar sommaren!
Mmmmm insekt till lunch smarrigt

Mer läsning

Annons