Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilden visar hundens kraft

Västeråsaren Lars Fernholm är vinnare i veckans läsarbild. Bilden på en springande greyhound tog han i juli i fjol när det var SM i hundkapplöpning på Hässlö.

Annons
”Jag skickar en bild från förra sommarens hundkapplöpningar på Hässlö. Jag tycker att bilden visar vilken enorm kraft och vinnarinstinkt som finns i dessa hundar. Hundarna kan se riktigt farliga ut, men vid sidan av banan är dessa hundar som vilka familjehundar som helst. De verkligen älskar att springa!”

– Jag stod intill banan och tog ungefär 300 bilder. Kompisar har tyckt att en av bilderna var så bra att jag skulle skicka in den och därför gjorde jag det. Jag tyckte det var extra

roligt att skicka in en sportbild, säger Lars Fernholm.

– Det är andra gången jag vinner och det är kul. I somras vann jag med en bild på rostiga bultar.

Till en början fotograferade Lars Fernholm bara under semesterresor, men nu fotar han även mycket annat.

– Jag är ansvarig för Dansklubben Marionetternas hemsida och lägger ut bilder som jag fotograferar från deras verksamhet.

Senast vann Lars Fernholm bara 25 kronor på trisslotterna. Men om han nu får en stor vinst ska han köpa mer fotoutrustning.

Bild tagen i Västerås vackra Vasapark en härlig vårdag.
När jag såg grannens katt på en annan grannes uthustak associerade jag genast till Tennessee Williams drama
Ett säkert vårtecken är vårens blomster, och denna alldeles bedårande vackra krokus fann jag i min trädgård häromdagen!
Just nu leker salamandrarna i skogsjölar och dammar Här har den större lagt ägg  tillsammans med grodrom.
Var och tittade på grodorna på Djäkneberget nu i söndags, och såg detta par lite avsides ifrån de andra som såg ut o njuta av solen! :)
En vacker blandning av blåsippor och rödsippor
Ryan, mitt lilla barnbarn, är noga med att vattna sina Mårbackasticklingar, då han besöker mej. Han ser med förvåning hur dom växer.
En strålande vårdag med sol och man blir så glad i hjärtat när man ser att fler solar har tittat fram efter den långa vintern.
Bilden på månen var svårare än jag trodde att ta.
ett stopp under power meet för att sträcka på benen och en snabb fika, bilen är en Cadillac 1958
Ingen tusenfoting, men fiberduk för att skydda jordgubbsplantorna mot rådjurens glupskhet.
Doglas 10 månader älskar att leka med sitt (påsk-)ägg
Doglas 10 månader älskar att leka med sitt (påsk-)ägg.
Blommor i Lärkträd
Blommor i Lärkträd
Kan det här trädet möjligen kallas Björkgran? Det är ingen synvilla utan björken har verkligen grenar som på en gran mitt på.
Dags för det årliga besöket på Åholmen, nu är blåsipporna som vackrast och snart blommar också vitsipporna.
Mellan Salbohed och Sätrabrunn, där svämmar många åkrar över av smältvatten. Det har tydligen blivit ett kärt tillhåll för svanarså där tog jag denna bild.
Fick syn på detta på en promenad på Ängsö i April. Ett gammal och trasigt staket kan ha sin tjusning det med.
En före detta ståtlig gran som fått ge vika för motorsågen. Nu har nedbrytningen börjat och man ser att den inte var så frisk och hade troligen inte klarat sig så länge till ändå.
Bäcken har svämmat över efter all snösmältning.
Tog en sväng i skogen..och där stod den =o)
Tog en sväng i skogen..och där stod den =o)
Rödhaken satt i trädet och sjöng för oss på vår kvällspromenad i närheten av Djäkneberget
Här är en liten snödroppe jag tog kort på hemma hos min mormor ute i hennes trädgård. Jag tycker den är fin och det är absolut en av mina favoriter. // Ellen 11 år
Här får den afrikanska vattenbuffeln hjälp med att hålla tänderna rena. Oxhackaren ses ofta hacka efter insekter på de stora däggdjuren. De får på så sätt sin föda samtidigt som djuret blir fri från insekter som borrat sig ned i huden. Den här buffeln var bara några meter ifrån oss men vi satt säkert i en stor bil. Han ser snäll ut men sägs vara en av savannens farligaste.
Här får den afrikanska vattenbuffeln hjälp med att hålla tänderna rena. Oxhackaren ses ofta hacka efter insekter på de stora däggdjuren. De får på så sätt sin föda samtidigt som djuret blir fri från insekter som borrat sig ned i huden. Den här buffeln var bara några meter ifrån oss men vi satt säkert i en stor bil. Han ser snäll ut men sägs vara en av savannens farligaste.
Dags att gå ur ide, våren är här  =)
Senaste mode för garage?
... för nu ska sommarskorna på!
Linnea provsmakar vattnet...vilken tur att inte mamma såg det.
tycker bilden är underbar för jag älskar verkligen barn som lyser av glädje. Tycker den här bilden verkligen visar hur härliga barn är när dom är såhär lyckliga.
På vårpromenad
Min dotter Melina, 2½ år älskar verkligen godis. Varje gång vi går in på ICA så springer hon till godiset och vill plocka godis i en påse, men bara på lördagar får hon lite godis och hon blir lika arg varje gång mamma Emma säger ifrån i veckorna.
Loke känner på farfars skägg och får en ny erfarenhet....vad är det som sticks ????
Vårtecken?
Vårtecken, eller?
Teo 6år kämpar på bra för att hjälpa till med däckbyte
En lugn kväll i april med ovanligt klara speglingar.
Våran knasige (rått)weiler Nino fick för sig att det bodde en råtta i den djupt ihåliga stubben under vår promenad på Björnön en regnig vårdag! Kanske gömde det sig något där?! Det såg minst sagt kul ut iallafall och som tur var fastnade han inte! :)
En av de bilder som ej kom med ifrån dagens reportage som gjordes i lördags där jag fotograferade
En av de bilder som ej kom med från dagens reportage om
En hel bukett med vår i form av vackra blåsippor
Den här bilden tog jag mitt i vintern, det blev en test bild på hur min nya kamera fungerade i olika lägen. PÅ denna bild ser det ut som min katt Kitty står och sjunger. Väldigt härlig bild eller vad ska man säga!
Blomman fortplantningsorganer.
Skickar en bild från sommarens hundkapplöpningar på Hässlö. Jag tycker att bilden visar vilken enorm kraft och vinnarinstinkt som finns i dessa hundar. Hundarna kan se riktigt farliga ut, men vid sidan av banan är dessa hundar som vilka familjehundar som helst. De verkligen älskar att springa! (Bilden har

Mer läsning

Annons