Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende kräver ny väg till Gäddeholm

214 namn för en ny väg till Gäddeholm samlade Camilla Redlund in, på två veckor. Nu har kommunalrådet Ulla Persson (S) fått namnlistan.

Annons
Namninsamling. Vi vill ha en ny väg till Gäddeholm, säger Camilla Redlund och överlämnar namninsamlingen till Ulla Persson (S).

Den 12 november startade Camilla Redlund och hennes man Joacim namninsamlingen på internet. Paret hade fått veta att vägen finns med i de rödgrönas förslag till budget för 2011. Men det inte säkert att den klubbas igenom på grund av att S-V-MP inte har egen majoritet i kommunfullmäktige. Allianspartierna å sin sida vill vänta med att bygga vägen.

Camilla Redlund fick rådet att bilda opinion i frågan och drog i gång namninsamlingen som fick stort gensvar.

– Vi vill ha en rakare och säkrare väg, säger hon.

Problemen med vägen blev akuta förra vintern då många bilar hamnade i diket.

– Vägen är smal, slingrig, mörk, har tät skog på båda sidorna och där finns många vilda djur.

Det nya bostadsområdet i Gäddeholm byggs nu för fullt och ofta kommer leveranser med hus som ska byggas, på den gamla vägen. Då kan det vara svårt för trafikanter att mötas.

Flera boende har klagat på farorna för barnfamiljer som på väg till skola och förskola möter de tunga lastbilarna. Många är rädda för en allvarligare olycka.

Ulla Persson (S) håller med de boende.

– Vi har tjatat om vägen i fyra år men fått avslag varje år, säger hon och tillägger att det sedan tidigare finns en insamling med cirka 2000 namn.

De rödgröna har avsatt 90 miljoner kronor i 2011 års budget för att starta vägbygget.

Enligt planerna ska den nya vägen gå från Stockholmsvägen i Irsta till Gäddeholm, få två körfält och bli 3,1 kilometer lång.

På torsdagen avgörs frågan i kommunfullmäktige.

Den föreslagna vägsträckningen.

Mer läsning

Annons