Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Briljant balansakt av brorsans barn

Emilia Norell, 1,5 år skrattar förtjust när hon stilsäkert balanserar i pappas hand till synes högt upp bland trädkronorna.

Annons
Högst upp av alla. ”Emilias pappa Mikael Norell håller henne stående i sin hand. Tyckte att det blev en härlig bild med Emilia, blå himmel och träden i bakgrunden”. FOTO: LÄSARBILD/MARIA PAULSON, BARKARÖ

– Emilia tycker det är jättekul att bli lyft på det viset. Man ser att hon är spänd i hela kroppen, säger Maria Paulson i Barkarö som tagit bilden på sin brorsdotter vid Solliden i Barkarö då Emilia och hennes pappa Mikael Norell var på besök från Jönköping härom veckan.

Fotot på lilla Emilia i skyn var en ren lyckträff.

– Jag fotar nästan aldrig. Men det här så såg så härligt ut så jag tog en bild med mobilkameran, berättar Maria Paulson.

Nu ser Maria Paulson fram emot att resten av släkten ska se bilden i tidningen.

– Jag tror de blir överraskade. Det är bara brorsan som vet om att jag skickat in den till VLT, säger hon.

Denna bild är tagen en härlig lördag i Göteborg, här har tydligen våren kommit för att stanna. Nu finns det bara små högar av snö kvar. Tycker bilden ger ett bra bild på hur våren kommer med stormsteg, och nu i helgen vrider vi fram klockorna samtidigt som utemöblerna ska fram, eller hur? Hoppas nu värmen kommer med solen.
Vid en nattfotografering vid Strömsholms Slott passerar en bil på den slingriga vägen runt slottet. Bilens strålkastare lyser upp snövallarna och baklyktorna lämnar röda spår efter sig. Några ensamma gatlyktor lyser i den kalla natten. Slutaren stod öppen i 21 sekunder.
Den här lilla fjärilen gjorde en visit på vår uteplats och gav genast upphov till lite vårkänslor.
När man tittar i denna mans öga ser jag mig själv som en spegelbild på hornhinnan. Samtidigt undrar jag vad han tänker på.....
Vi var hundvakter och efter en lååååång promenad var det skönt med en avslappnande tupplur i soffan.
En bild som får mig att längta efter våren och till Asköviken ! Den skänker tröst efter helgens väderbakslag med ännu mer snö.
Fick en kruka med påskliljor av våra goda grannar Siv o Janne för jagrastar deras gosiga rottweiler när dom jobbar.  Gick lite nära en blomma med kameran, tycker det blev en lite spännande och annorlunda bild.
Vi fick se en räv jaga möss under ett träd där fåglarna brukar sitta och äta fågelfrön. Avskrädet från frön drar till sig möss och det insåg räven också. Först stod den på snön och hoppade. Sedan började den gräva djupa gropar för att försöka få tag i mössen. Vi såg inte om den fick någon mus. Efter ett tag lade den sig ner och vilade, trött gäspande efter måltidsjakten. Vilket skådespel!
Snart vår? :-D
Så här såg det ut på Östersjön, mellan Sthlm och Åland i lördags, nu smälter all is bort. Vårtecken!
Bilden togs den 11 mars, när FK Aros hade nattfotokväll.
Barnen hittade dessa snödroppar och blev jättelyckliga!
Fortfarande kallt ute!
Jag och Marko tog en fisketur till Virsbo och aborrarna nappade och den medhavda matsäcken smakade bra.
Det är sånt här man längtar tillbaka till nu i dessa tider med snö & slask. Fångade solnedgången under en underbar picknick med min älskade!
Får jag lov säger Wilda och försöker bjuda upp kompisen Tessie till dans
Under frostperioden fotade jag denna när solen lös i höstas.
Mina underbara
Lugnt spankulerande ,mumsande frömjöl. Vacker eller hur! Denna blomfluga har tagit ringblomman i besittning.
Lugnt spankulerande, mumsande på frömjöl. Vacker eller hur! En blomfluga har tagit denna ringblomma i besittning.
På Koh Mook i Thailand fanns många vackra fjärilar. Dom var riktigt stora och granna men det var svårt att fånga dom med kameran för dom fladdrade snabbt förbi.
Jag har gjort egna talg
När Anna Bergendal framförde sin låt, som sedan vann, var publiken ombedd att tända de vita ljusstavarna. De flesta gjorde så, men inte alla. Kortet är taget från högst upp i Globen med 1s exponering och en svepande rörelse.
Den 13 mars fyllde Petrus 8 år. Man kan nästan tro att han sjunger med i sången. Ja må han leva  ja må han leva...
Det är underbart att kunna njuta av morgonsol och hård härlig skare på Västeråsfjärden som det bara är glida fram över mot Hästholmarna. Som bilden visar går det även bra på eftermiddagen även om skaren då är mjukare vilket ibland medförde blöta skidskor.
Bilden är en av typ 1000 som blev tagna under det 3 dagar vi var i Iguazu då vi besökte både Brasilianska, Argentinska och Paraguayanska sidan, Iguazu är som känt världens största Vattenfall, en av de  största upplevelsen jag har varit med om.
Bilden är en av typ 1000 som blev tagna under det 3 dagar vi var i Iguazu då vi besökte både Brasilianska, Argentinska och Paraguayanska sidan, Iguazu är som känt världens största Vattenfall, en av de  största upplevelsen jag har varit med om.
När vi var i Rönnbyskogen med goda vänner.
När vi var i  Rönnby skogen med goda vänner.
Vår dotters katt som är på besök fick syn på rådjuret som under denna vinter flitigt besökt vårt fågelbord för att äta av fågelmaten. Bägge spanade intresserat på varandra innan rådjuret tog sig tillbaka till skogen.
Var och hälsa på
Nu har videung vaknat
Var på en skogspromenad och fann ett hål mitt i all skog, som ledde ner till en ''mörkare'' del av Västerås så att säga...
Willy passar på att ta en tupplur i vårsolen när den lyser in genom fönstret.
En dag ute i stallet hos rödtotten. Kenir njuter i solen!
En rödtott och en brunett, de perfekta paret!
På morgonen är det gott med frukost, som här serverad vid fågelbordet.
Bilden är tagen i skymningen utan blixt och med långsam slutare därav den något dåliga skärpan. På morgonen var det ett rådjur som åt sin frukost här. Nu har den tagit med sig sin kompis för att äta kvällsmat vid fågelbordet.
Bilden är tagen på morgonen genom vårt sovrumsfönster.
En kall och solig dag vid Haggeån i Januari 2010
Snart är våren här, men vill ta med en sista vinterbild för i år. Min syster fotade dom vackra snötäckta takåsarna med snökristaller från sitt sovrumsfönstret på Grusåsvägen i Kolbäck.
En glad
Jag glömde att skriva telefonnummer längst upp i namn, så jag skickar bilden en gång till. Ursäckta!!
Vissa gillar att vara ute nu när våren kommer. Det gör vi också, här är en bild på uppklädda män som är ute på en mycket annorlunda men vacker promenad
Här är det nog saker som längtar på vår.
Älg som passerar vägen, ingen fara denna gång då farten är låg strax före och efter rondellen på Erikslund
Hunden Pondus njuter i vårvädret, det är inte lätt att vara liten när snön ligger djup!
Hero värmer sig när det är för kallt ute på våra dagliga promenader. Annars sitter han på axeln när vi går när det är för kallt ute.
Hero gillar artt värma sig i igloon under dagliga promenader. Om han ej sitter på axeln förstås.
Emilias pappa Mikael Norell håller henne stående i sin hand. Tyckte att det blev en härlig bild med Emilia, blå himmel och träden i bakgrunden.

Mer läsning

Annons