Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får inte platsi skolans matsal

När Gideonsbergsskolan lades ner i våras bestämdes det att eleverna på den nystartade Kristiansborgsskolan också skulle få en egen matsal – så blev det inte.

Annons
Fullt. När det är fullt i matsalen får gymnasieeleverna äta i klassrum eller utanför matsalen.

Det går 1 200 elever på Carlforsska men det finns bara plats för drygt 200 i matsalen. Eleverna har redan tidigare klagat på att det är trångt med sittplatser och att de ibland fått stå och äta sin mat.

Svårast att få plats har det varit under måndagar då många har haft lunch samtidigt. I våras fattade kommunen och Carlforsskas kökspersonal beslutet att också Kristiansborgsskolans elever skulle äta i samma matsal. Så nu är det extra trångt.

Det har lösts genom att Kristiansborgsskolan hyr matsalen under en timme varje dag, under den stora rusningstiden 11–12.Under den tiden får inte gymnasieeleverna sitta i matsalen utan hänvisas till tre klassrum och en öppen yta som ligger intill matsalen.

– Det har varit lite missförstånd som har gjort att det var svårt första veckan att hitta matplatser, men då upplevde jag att det var Kristiansborgsskolans elever som blev mest lidande. Nu tror jag att vi alla börjar vänja oss och så länge eleverna äter när de ska ha lunch, så ska platserna räcka, säger Yvonne Toth som är gymnasierektor på Carlforsska.

Rektorn är övertygad om att problemen kommer att lösas.

– Jag vet att det har varit svårt nu i början men det är fortfarande för tidigt att utvärdera hur det är att ha Kristiansborgsskolans elever här, säger hon.

Mer läsning

Annons