Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fixar största hiphopfesten

I kväll är det dags för Västerås största hiphophändelse någonsin. Med den svenska hiphopeliten på scen och storstjärnor som Dogge Doggelito, Mindkaos, Medina, Pato Pooh med flera kan det inte bli annat än succé.

Annons
Festfixare. Filip Maraha, Ninorta Savci, Seyde Kaya och Salar Azizi är några av dem som ligger bakom hiphoppartyt. FOTO: MIRANDA TARTAGLIONE

Ung hängde med de ambitiösa kidsen från Vallby fritidsgård under förberedelserna.

Seyde Kaya, 16, Salar Azizi, 13, Ninorta Savci, 16 och Filip Maraha, 13, är fyra av de tjugo arrangörerna inför kvällens stora hiphopfest och några av de mest modiga och målinriktade ungdomar jag någonsin träffat.

I tre månaders tid har de under fritiden och på helger jobbat stenhårt med allt från den första idén till att jaga coola artister, fixa sponsorer och promota själva arrangemanget på skolor och fritidsgårdar.

– Det finns inga hiphopkonserter alls här i Västerås och eftersom alla har så många fördomar om oss som bor på Vallby så tyckte vi att det var dags att visa vilka duktiga ungdomar vi faktiskt är. Det står jämt så mycket dåligt om oss i tidningarna och nu vill vi bevisa att det faktiskt inte alltid stämmer, säger Seyde Kava.

Spelningen kommer alltså att äga rum i kväll fredag mellan klockan 19 och 24 på Syrianska kulturcentret Vallby för ungdomar mellan 13 och 18 år.

– Det är så bra att vi har det under luciahelgen då ungdomar brukar dra ut och dricka och härja för att man inte vet var man ska ta vägen. Här kan man lyssna på grym musik, hänga med kompisar och det är alkohol- och drogfritt, säger Ninorta.

– Det roligaste har hittills varit att få engagera sig i något viktigt som man tycker om. De flesta på Vallby lyssnar ju på hiphop så det representerar oss på ett bra sätt, säger Salar.

De fyra ungdomarna och deras ledare berättar att de är otroligt stolta över sig själva och vad de åstadkommit.

De uppmanar också alla att strunta i Idolfinalen för vinnaren kommer ändå att avslöjas under jamet, dessutom går det ju som repris på söndag.

– Om ni kommer kan ni förvänta er en livsupplevelse, jag tycker att det här är det största som hänt Västerås någonsin, menar Filip Maraha.

Mer läsning

Annons