Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsmetal gick till final i Musik Direkt

När årets länsfinal av tävlingen Musik direkt ägde rum i Konserthuset i söndags var schemat fullspäckat med bra band. Men bara ett, The Drake Equation, gick vidare till riksfinalen i Uddevalla.

Annons

Länsfinalen föregicks av två deltävlingar i Växhuset i februari där finalisterna utsågs, sammanlagt tävlade tio band i söndags. Spektrumet var brett och publiken bjöds på allt från gitarrballader till jazzig rock och dödsmetal. Efter nästan en timmes noga över-

vägande bestämde sig juryn för att ge första-platsen till dödsmetalbandet The Drake Equation, som därmed gick vidare till riksfinalen i Uddevalla.

Förutom det delades även andra priser ut, vissa för individuella prestationer, som

exempelvis trummisen Adam i The Drake Equation och saxofonisten Martin i bandet Cyan Marble. Även hela band belönades, Be Alive vann en spelning på musikkaféet i Växthuset.

Under juryns övervägande spelade förra årets vinnare, de rutinerade killarna i Johnny Rex.

Att det var ett dödsmetalband som tog förstaplatsen kan anses märkvärdigt, med tanke på att det är en väldigt smal musikstil som hyfsat få uppskattar. Juryn gjorde inte sina bedömningar utifrån vilket band som var mest populärt hos publiken, utan snarare utifrån teknisk skicklighet, låtskrivande och bra samspel. Något som The Drake

Equation hade väldigt mycket av. Speciellt med tanke på att de bara spelat tillsammans i drygt två månader.

– Sjukt kul! Jag fattar det knappt själv. Jävligt chockerande!, sammanfattar bandets gitarrist Mattias Tiselius, 19 år.

– Det här är nog den roligaste dagen i mitt liv, säger 17-årige sångaren Anton Svensson med ett stort leende.

– Vi hade aldrig trott det här. Vi hoppades på att vi skulle vinna något pris, kanske en backdrop eller något, men aldrig det här!

Nu ser de fram emot riksfinalen i Uddevalla i maj, i vilken de alltså ska representera Västmanland och möta andra band som vunnit länsfinaler runt om i landet. Där ska de också, vilket de kanske ser fram emot mest av allt, få ha pyroteknik (fyrverkerier) på scenen.

Lucas Brischetto

Mer läsning

Annons