Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drog förbi polisen på bakhjulet- döms till fängelse

28-åringen hade gäckat polisen länge – men i mars åkte han fast när han i hög fart på motorcykel körde omkring på cykelbanor i stan.

Annons

Västmanlands tingsrätt dömer nu 28-åringen för bland annat grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Straffet blir fyra månaders fängelse.

Det var den 25 mars som polisen fått nys om en fortkörare på motorcykel. På Björskogsgatan ställde sig en polispatrull och gjorde stopptecken när 28-åringen närmade sig.

28-åringen svarade med att köra förbi polisbilen – på bakhjulet. Färden fick dock ett abrupt slut då 28-åringen råkade köra upp i en trottoarkant och körde omkull.

Enligt polisen försökte 28-åringen köra på honom. Enligt 28-åringen var det inte alls så. Han hann inte stanna eftersom det var halt ute och stegrade motorcykeln för att väja för polismannen, men också för att väja för ett eventuellt batongslag.

Ord står mot ord, och inga vittnen finns till polisens anklagelser om försök till våld mot tjänsteman. Domstolen anser att 28-åringens berättelse är trovärdig då han även lämnat uppgifter som inte är till hans fördel. Bland annat har han erkänt att han kört fortare än vad polispatrullen uppfattade, mellan 90 och 100 kilometer i timmen.

Däremot anser rätten att 28-åringens framfart på cykelbanor i hög fart varit en högst påtaglig fara både för sig själv och sin omgivning. Därför fälls han för brott.

28-åringen döms också för ringa narkotikabrott och dopningsbrott.

Mer läsning

Annons