Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duktig fotograf vann igen

Priset till Veckans läsarbild går till Arne Gustafsson, igen. Arne är en flitig fotograf och har vunnit tävlingen flera gånger förut.

Annons
Valborgsfyrverkeri. Jag höll kameran stilla och lät slutaren vara öppen i 10 sekunder. Därigenom fångade jag ett antal av de fina krevaderna i finalen på Valborgsfyrverkeriet på Djäkneberget

– Ja, nu har jag tappat räkningen, men det här är nog femte gången eller någonting sånt, säger Arne Gustafsson.

Arne fotograferar mycket och har fotograferandet som en stor hobby. Förutom hem och familj så blir det mycket naturbilder.

– I Fotoklubben Aros, där jag är medlem, så har vi både tävlingar och utställningar med olika temabilder, säger Arne Gustafsson.

Oftast finns en liten pocketkamera med honom vart han än går.

Har du några speciella favoritmotiv?

– Nej, det blir ju lite vad som känns aktuellt för både årstiden eller om vi har något speciellt på gång inom fotoklubben. Det växlar lite grann vad som är favoritmotiv, säger Arne Gustafsson.

bilden som förhoppningsvis visar den stor slagne talangen. Just nu syns han i vib och spelar med hj18 och p94 men inom några år ska han förhoppningsvis stå för vårat älskade VIB i superligans comeback! Här har vi honom SEBASTIAN SILEN VERDEJO
Jag höll kameran stilla och lät slutaren vara öppen i 10 sekunder. Därigenom fångade jag ett antal av de fina krevaderna i finalen på Valborgsfyrverkeriet på Djäkneberget.
Denna bild tog jag vid ca tretiden på morgonen veckan efter midsommar förra året. Platsen är Borgåsund och det är en trut som håller konsert för sin fru gissar jag.
En kvarglömd vedtrave efter stormen 1954. Janols Kalle var rädd om sin skog.Han lät träden växa fritt vilket blev ett eldorado för växter och djur.Han fick aldrig någon silverkvist av skogsstyrelsen. I stället blev belöningen att hans skog i dag har avsatts som naturreservat till glädje för kommande generationer.
Vi firade Valborg hos några vänner och tog en promenad till fritidsparken för att deltaga i firandet.
Valborgsmässoeld på Bjurhovda
Jag tog den här bilden 1 maj, när slånbärs blommorna blommade.
Min 1,5 åriga son Wilton tyckte att det blev varmt i vårvädret med fingervantar. Han tog av sig dom själv och så här hittade jag dom liggande i gräset. Eller är det en ny sorts fingersvamp!
Med kvällssol får denna marina utrustning på väg att ta upp båtvraket i hamnen vid det gamla kraftverket en glans som gör den riktigt ståtlig
Körsbärsträden blommar i Hammarby Sjöstad.
Denna vackra söndag var det fullt med Brushanar i Asköviken. I skydd av det stora gömslet ute i våtmarken kommer man väldigt nära. Denna brushane kalasade på insekter och spottade ut det onödiga vattnet.
Kvällspromenad på Öster Mälarstrand
Kvällspromenad på Öster Mälarstrand
Lila vårblomma i det gröna vårgräset!
Markusplatsen i Venedig! Hon gillar nog fåglar!
Backsipportillhör det vackraste man kan se ute i naturen.
Vacker solnedgång över havet i Bohuslän på långfredagen.
Den allra vackraste tiden på året, björkarna står i sin skira grönska.Ett flygplan har nyligen passerat och ritat ett vitt streck högt däruppe.
Sista april var vi på Ängsö och såg Adam och Eva i praktfull blomning tillsammans med vitsippor, gullvivor och styvmorsviol.
Ilsken och frusen huggorm vid vägkanten 25e april
Trodde inte att den här lilla gynnaren skulle sitta kvar när jag närmade mig med kameran men hade turen med mig denna gång. En vacker domherre som hoppade omkring bland grenarna. Hade hoppats på lite mer närkontakt men ville inte skrämma bort den.
Vackra platser hittar man lite varstans även i Västerås. Det här fina trädet som speglar sig i vattnet, tog jag vid svartån på Gideonsberg.
Majbrasa i stan
Kattungarna Figaro, Cleo, Gepetto och Pinocchio fick komma ut i hagen och hälsa på hos Pelle kanin och marsvinen. Alla fyra kattungana tyckte att det var roligt, de var nyfikna och ville leka med sina nya vänner. Marsvinen undrade vad det var ena som kom och ville leka med dom.
Bilden är tagen av Christer ute i trädgården, vårens första ''gula'' vitsippa!
En kråka har slagit sig ner på en gren i en gammal död tall.
Det finns mycket i naturen som man bara kan se om man går riktigt nära.....
Min son är troget chelsea fan..
Min katt Caesar låg och njöt på balkongen när han fick för sig att vässa klorna. Men han orkade inte hoppa ner från den lilla träbänken, så han sträckte sig och försökte nå klösställningen ändå. Det såg så roligt ut och som tur är hade jag kameran till hands så jag kunde föreviga honom på bild!
Hittade det här spindelnätet i farmor och farfars trädgård i veckan och fångade ett härligt (eller mindre härligt?) vårtecken på bild!
Lille Carl betraktar våren
En smidig simmare.
Bilden är tagen på en hundpromenad, trodde inte att jag skulle lyckas ta ett sådant här kort i mot ljus. Ibland blir det bättre än vad man har tänkt sig.
Vårkänslorna spirade i min trädgård.
Lilla Linnea håller på att lära sig gå, nästan 13 månader. Gammle farmor är 85 år och blir omkörd.
Snart är rofyllda stunder slut. Miljö och Hälsa har ryckt ut! Men vi ska alltid minnas gånger, då vi lyssnat till fågelsånger!
Alla rofyllda stunder är snart slut. Miljö och hälsa har ryckt ut.
Hästarna Felix och Carpe Diem känner att våren är här och passar då på att vår busa lite i hagen!
Nu fångade jag magnolian i sin allra vackraste blomning.
Vattenskoterled.
Förvåningen var stor när denna skapelse visade upp sig på påskdagen i Rytterne. Kronhjorten har förmodligen letat (lite för tidigt) efter jordgubbar och trasslat in sig rejält. Han är för övrigt frisk och äter gladeligen av mina blommor. Kan tro att han längtar efter att fälla sina horn och frigöras från eländet.
Virvelvnd/Tornado i Tillberga upp mot Västeråsvägen
Just när jag skulle ta kort på den fantastiska solnedgången flög tre svanar förbi - vilken lyckträff!
Såg en tornado i Tillberga vid 13 tiden den 27 april.
Åkte in till stan och såg en Tornado på åkern vid Salavägen vid 13 tiden den 27 april 2011.
Översvämmad bäck med fin spegelefftkt.
Helt underbar bild som är tagen vid svartån.
Under påskhelgen åkte poolens vinterskydd av. Då blev det skriskoåkning i solskenet!
Ja skulle se ut genom fönstret i köket och fick då syn på denna varelse och jag tänkte, här ska kameran hämtas och snabbt gick ja o hämta min nyinköpta systemkamera och gick ut på altan o fota den. Vi är på Tjörn nu i våran sommarstuga. Jätte vacker och både ja o min sambo undrar va de kan va för art. Har aldrig sett en sådan färg. Den satt vid köksfönstret och sola sig och brydde sig inte om mig.
Lammet Hans blev bortstött från sin mamma och måste matas med nappflaska flera gånger om dagen. Här får jag den stora äran att få mata honom. I bakgrunden syns lammet Greta.
Årets första dopp, 23 april, påskafton. Uppfriskande!!!                På bilden: Jacob , sonen
Skärtorsdagens morgon bjöd på en spegelblank Västerås fjärd och ett strålande solsken. Det är VÅR!!!
Stackars Påskkärring som fastnade i en björk i Flängan i Norberg i år också!
Sångsvanar vid Tysslingen
Alva 4 år undrar hur hon ska komma till Blåkulla på kvasten, den måste ju ha en motor
Alva 4 år funderar hur hon ska komma till Blåkulla på kvasten, vi måste ju ha en motor.
Vi var ute och promenerade när min son Edvin hittade denna kärlekskranka daggmask. Kärleken finns överallt!
Vi var ute och promenerade då min son Edvin upptäckte denna kärleskranka daggmasken. Kärleken finns överallt!
Elvira, 7 månader, tar sig fram i gräset för första gången under påskhelgen. Det var spännande och morfar dokumenterade tillfället.
På Skärtorsdagen fick vi besök av dessa gulliga påskkärringar och påskgubbe på Haga i Västerås.
Lördag kväll, frihet och vår!
En stackars död groda som min dotter Alva fiskade upp ur sjön :(
Föreningen Independent Cruisers medlemmar på väg till Eskilstuna, uppsamling vid p-fickan strax före Kvicksund...
Lilla påskkärringen Elsa Skure njuter i vårsolen.
Så här vacker var solen när den gick ned påskafton 2011. Den speglade sig så vackert i
Här kommer värsta alligatorgrodan Hubert!! Inte direkt så man vill kyssa denna jätte stora alligatorliknande groda, eller hur?? Jag höll nästan på att kliva på den när jag var ute och gick häromdagen på grusvägen mellan Hedensberg och Hälllby.

Mer läsning

Annons