Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dykare upp ur slukhålblev bästa läsarbild

För ett par veckor sedan övade Mälardalens brand - och räddningsförbund dykning vid kajen intill Sjökrogen.

Annons
Tittut. Brandmannen Stefan Johansson pressar sig upp genom ett slukhål i isen nära kajen. Mikael Skärfstad, som var dykledare vid tillfället, hämtade tjänstekameran i bilen och tog Veckans bild.

Brandförman Mikael Skärfstad var den dagen dykledare och befann sig på torra land för att övervaka övningen. Plötsligt dök brandmannen Stefan Johansson upp ur ett så kallat slukhål i isen.

Mikael tyckte det såg så roligt ut så han bad Stefan stanna kvar i hålet en stund medan han hämtade kameran. Den bilden blev Veckans bild och fotografen får två trisslotter med posten.

Mikael har foto som hobby och har tydligen blick för lite ovanliga och, i det här fallet, lustiga motiv.

– Ja, jag är road av fotografering. Vi har nyligen satt upp 40 inramade bilder på en hel vägg i en lång hall hemma, med spotar som belyser väggen. Det är blandade motiv, på barnen, bilder tagna utomlands, vackra bilder. Jag tycker en bild är bra när det finns känsla i den, säger han.

Denna tid på året är det årsmöten i den ena föreningen efter den andra. Även kajorna tycks ha möte (är det månne årsmöte?) i grannens björk.
Den här båten har nog legat uppdragen på stranden i många år. Fann den i somras när vi tagit natthamn i Herrvik under SS Aros eskadersegling Gotland Runt.
Kollade igenom datorn och hittade den här bilden på Lotus, tycker det ser lite små gulligt ut med öronen i vädret och svansen rätt upp i mitten.
Den här bilden tog jag när vi låg och solade på stranden. Knäppte bara rakt av upp mot en turist som åkte efter motorbåt. Och visst blev den bra, med kanten av solparasollet i förgrunden?!
Hittade denna bild som är tagen i Dalarna, sommaren 2010. När man ser vattnet och solen så längtar man bara ännu mer till nästa sommar!
Såklart så käkade man våfflor på våffeldagen, och för att göra våfflan lite extra fin så fick de bli ett litet glass-hjärta i mitten.
Räddningsdykare Stefan tittar upp i ett litet hål i isen, under en övning i hamnen.
Mitt barnbarn Izabella har hittat en bil som är lagom till henne
Nordsvensken birk.
Den ståtliga nordsvensken Birk poserar.
Mina sparvpapegojor Siv och Sverker sitter på saftglaset och dricker
Mina sparvpapegojor Siv och Sverker sitter på saftglaset och dricker
En solig dag i böran av mars hörde jag ett surrande ljud fladdra förbi mitt öra, för att sedan känna något litet sätta sig på min hand. Det var en liten söt och röd insekt med svarta prickar på, Nyckelpigan! Är inte det ett av de vackraste vårtecken som finns? Att se våren färgas och växa till liv!
Det var fint väder en dag och jag och min kompis bestämde oss för att vi skulle gå ut och ta lite kort. Resultatet blev den här bilden på några videung.
Säga vad man vill, men när tussilagon dyker upp, ja då känner jag att nu är våren på gång. Det fanns jättemånga blommor som hade kommit fram i slänten, men fick inte med alla på bild. Måste alltid ta med mig hem några stycken och sätta i vattenglas det är tradition.
Denna fina svan lurade i vassen och såg inte alls glad ut när jag kom. Troligtvis tyckte han att jag kom lite väl nära.. Men en bra bild blev det iallafall:)
Adora myser med sin hund Fabbe i vårsolen
När jag var ute och gick 2011-03-26 fick jag syn på detta vårtecken.
Hunden Wilson och bebisen Manfred ligger i sängen och myser.
Hunden Wilson och bebisen Manfred myser på morgonen.
En riktig godisgris.
En riktig godisgris.
Vem är den där flickan i spegeln som har en likadan röd napp som jag? undrar Alva 1,5 år när hon ingående studerar sig själv i spegeln.
Bilden tagen vid sjön Tysslingen i Närke där tusentals svanar varje vårrastar på sin väg till sina häckningsplatser längre norrut. I bakgrundenskymtar dom mäktiga Kilsbergen.
Innan simskolan börjar vill Wilma leka i stora bassängen. Jag passade på att ta lite mobilbilder vilket inte är alldeles för enkelt när man vill fånga ett speciellt tillfälle. Hon skulle hoppa på
Jag odlar vetegräs och mal ner det i en kvarn så blir det grön skön  näringsrik vetegräsjuice. Mina vänner är INTE imponerade,snarare bekymrade över mitt mentala tillstånd kanske...he he men det luktar jättegott när jag mal ner det,som när man klipper en gräsmatta ungefär....jag brukar drömma om sommaren då...
tog en promenad i asköviken 24/3, och vårsolen värme överallt där det var lä, det var full fart på myrorna i myrstackarna och bredvid satt en liten åkersork och siestade för fullt.
När man får syn på en tusslago, då vet man att våren är här!
Vårkänslor även i hästhagen :-)
Tänk vad barnen har roligt med snön ändå,fast vi vuxna bara väntar på våren! Mina barnbarn Ville och Alicia gjorde en snökoja på vår tomt. De hittade fina istappar att hacka med.
Den här stackars fjärilen hade det lite motigt när den hade frusit fast i isen.Den fick dock hjälp loss av en grupp förskolebarn och blev varsamt placerad i ett buskage utan snö och is.
Fick syn på denna lilla besökaren utanför mitt köksfönster
Fick syn på denna lilla besökaren utanför mitt köksfönster.
Bilden tagen i Italienska Alperna i vårsol! Men vädret håller visst på att ändras dramatiskt..
När jag och min pojkvän var ute med hunden fick jag tillfället att fota ett lyckoskutt.
Lördag kväll 19 mars, efter solnedgången. Lite senare kom fullmånen upp och lyste hjälpligt upp skridskobanan.
Nu på förmiddagen var jag ute med hunden och fick se en härlig syn. En nyvaken fjäril som dvalat färdigt och tyckte att våren skulle komma.
Får väl fiska från land
Thomas fotar och fotas i snöstormen på fjället.
Första kvällen på skidsemestern, en istapp på 50cm fick vara en kylande drinkpinne till fjäll-GT´n.
Trazy snart 1år älskar att hoppa efter snöbollar
Trazy snart 1år ålskar att hoppa efter snöbollar.

Mer läsning

Annons