Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekorrens bostad blir färgglad

William Stenvi fångade ögonblicket och har veckans vinnande bild.

Annons

William Stenvi, 14 år, har en egen kamera men fotograferar inte så ofta. Men ibland dyker oväntade situationer upp och då gäller det att vara framme. Detta hände under påsken.

Den lilla ekorren som bor i närheten av familjens stuga i Härjedalen blev överlycklig när den på stugans balkong hittade ett påskris med färgglada fjärdrar och påskägg. Raskt plockade ekorren bort pyntet i omgångar. Kanske tänkte den inreda ett eget färgglatt ekorrhem?

Dubbelbeckasin som nästan helt flyter in i naturens egna färger.
Den underbara Mälaren från luften, precis efter solnedgången.
Häromveckan möttes jag av en unik syn då jag kom ut från lunchrestaurangen: tre passagerarjetplan på hög höjd i parallell kurs. De flöt fram så majestätiskt, som i en formationsflygning, och jetstrimmor markerade deras färd.
En skogspromenad, vände kameran uppåt och detta blev resultatet.
Lungt och fridfullt i Nyköpingshamn på Påskafton. Serveringarna ligger beredda inför sommarinvasionen. Solen skiner men vinden är iskallö
En huggorm låg och solade i lä av ett stenblock hemma på tomten. Den var inte speciellt rädd och jag kunde krypa inom en halv meters avstånd från ormen.
Astrid tittar upp då hon blir påkommen med att dricka vatten ur hundarnas vattenskål.
Lilla Fifi tycker om att komma ut på en biltur. Här ser det ut som omhon svävar bland molnen när hon tittar ut genom rutan!
Äntligen börjar våren komma fram!
En knipa springandes på vattnet
På lunchrasten vid naturskolan asköviken 28/3 promenerade jag in i viken  och såg en snok som låg och värmde sig i solen. Dagen var kall och blåsig men ormen hade hittat lä där det var varmt och skönt. Hukade mig ner och tog lite bilder på den och istället för att ringla därifrån, så vart den nyfiken på mig och började smaka på luften med tungan.
En av alla bilder från plåtningen ut av en Audi RS 6 2003
Den ljuvliga katten Friend är på alerten...Den här katten är mycketsällskaplig och puttar till den hon ha vill ha kontakt med, antingen med tasseneller huvudet. Hon söker också kontakt med blicken hela tiden, vilketär lite ovanligare för just katter...
Brytning mellan vinter och vår.
Solnedgång i Västerås april 2012. Jag har aldrig sett en sådan solnedgång tidigare.
Solnedgång i Västerås april 2012. Jag har aldrig sett en sådan solnedgång tidigare.
Fasaner och duvan samsas om fågelmaten utanför vårt köksfönster.
Ringduvan tittar in när vi äter frukost. Den får hålla tillgodo med nötter och solrosfrön
Tre riktigt fina Påskkäringar med eskort gladde oss innan de gjorde sig beredda för take-off på Skärtorsdagen.
Den här bilden tog jag 120404 i Viksäng. Månen har många faser och en massa olika skepnader, det gäller bara att fånga stunden då Månen är på sitt bästa humör.
Närbilden visar en relativt stor bäver som alltså funnit sig till rätta med miljön i Västerås.
Ray-Ban på väg till blåkulla!
Såg reportagebilden på Vlt och tyckte mycket om den. Exakt samma situation utspelade sig framför min kamera dagen efter. Det är bara att trycka av! Visst hade personerna roligt och jag var nöjd.
Det här andparet träffade jag på i en park i Sala. Hannen verkade var en riktig gentleman. Isen var tunn och brast hela tiden så honan hade vissa svårigheter att ta sig fram. På bilden hjälper hannen sin hona genom att puffa på henne där bak så hon kunde ta sig upp på isen.
Bara hänga lite ...
Dagliga och skiftande skådespel under årstiderna - med himmel, vatten, horisont och ljus - glädjer oss boende vid Öster Mälarstrand. Ingen gryning eller skymning är den andra lik. Detta var ett tvåminuters-fenomen efter solnedgång bakom Lillåudden den 1 april kl 19.54. Bättre än både TV och tavlor ...
HALÅÅÅ VART SKA DU ?
Den här vackra blomman hittade jag i mitt fönster en morgon. Den fina blomman är vår kära katt Mio av rasen sibirisk. På bilden är han 4 månader och spanar ut över världen.
När den lilla kycklingdressen som jag sydde för 3 år sedan hade blivit för liten fick jag i panik. Självklart kvällen innan förskolans påskmaskerad,  men av en filt och några meter golvvärmerör blev det ett ägg och två lyckliga barn.
Bilden är från förra året då blåmesen lärde sina ungar att lämna boet. Nu är de tillbaka och bygger bo igen och glädger oss väldigt mycket.
Ekorren tyckte tydligen att vi skulle påskrisplundring!
Tog bilden när jag var på väg hem från stan mot kvällningen.
Jag brukar skicka bilder till min moster Karin i Västerås. Hon kunde inte förstå varför jag fotograferat linneskåpet som står i hallen, sedan lyfte hon blicken och fick syn på Messi, döpt efter fotbollspelaren. Han tog sig både upp till och ner från klockan utan att välta något på skåpet. Karin tyckte att det var en festlig bild och föreslog att jag skulle skicka den till VLT.
Titta vad som knackade på fönstret, och sen flög iväg...söt va ??
Titta vad som knackade på fönstret, och sen flög iväg...söt va ??
Annons