Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En färgklick i dimman

Från bryggan nedanför sitt hem hittade Thord Nilsson i Kvicksund BILDEN. Den orange flytbojen i vattnet vid ett dimhöljt Kvicksund blev veckans bild.

Annons
Ibland kan det vara så dimmigt på sensommaren så att nästan bara denna ensamma boj kan skönjas.

Thord Nilsson är ingen novis med kameran. Ett par gånger tidigare har han vunnit prestigefyllda veckans bild och ännu fler gånger har hans bilder publicerats.

– Jag plåtade analogt tidigare, men fick en nytändning med den digitala tekniken, säger Thord Nilsson, som alltid bär kameran, en Nikon, med sig.

Den här bilden tog han med zoom ett par hundra meter från stranden. Det var en förmiddag när luften var kall och vattnet ännu varmt. Därav dimman.

Hur han kom på tanken beskriver han så här:

– Jag tycker inte att en färgbild behöver innehålla massor av färger, jag var ute efter kontrasten mellan svartvitt och färg i det här fallet. Och så fick jag med Stensjöpärlan på västmanländska sidan i bakgrunden.

Att ligga o mysa på balkongen är något som min katt älskar att göra. Än så länge kan jag ha balkongdörren öppen rätt länge in på kvällen så det gäller att passa på att mysa.
Lördagen den 3 september var det många sjöflygplan på besök i Västerås. Detta plan visade upp sig några vändor över stan.
Här trivdes Melker, han vill nog köra traktor när han blir stor. Om det här var ett ljudfoto så skulle man också kunna höra hur traktorn låter.
Dom här fina pumporna fanns på Gårdesta äpplemusteri.
Ibland kan det vara så dimmigt på sensommaren så att nästan bara denna ensamma boj kan skönjas.
Röttle by, en plats värd ett besök
jag och mitt barnbarn tar en fika efter svampplockningen
Rolig bild på min och grannens hundar,en av hundarna har lyckats att bli en boll under leken
På besök i gammelfarfars hus i Finland, Purmo. Promenerar i havreåkern.
Moa Braneby har bråttom att visa upp sin svamp.
Moa Braneby har bråttom att visa upp alla svampar hon hittar.
Moa Braneby har bråttom att visa upp alla svampar hon hittar.
Efter en härligt regnvåt promenad ser jag äpplena hänga tunga i trädgården.
I sommar har vägen över Kusmossen i Virsbo legat under vatten. Detta har enligt gamla Virsbobor aldrig hänt tidigare sommartid. Huvudorsaken är bävrarnas aktiviteter i den intilliggande Lövviksbäcken. Bäverdammarna i bäcken har stoppat bäckens flöde så att mossen inte kan tömma sitt vatten, som rinner till från andra hållet, den vägen. Men lite vatten är inget som bekymrar en Jack Russel.
I sommar har vägen över Kusmossen i Virsbo hamnat under vatten. Enligt gamla Virsbobor har detta aldrig hänt tidigare sommartid. Huvudorsaken är bävrarnas aktiviteter i den intilliggande Lövviksbäcken. Bäverdammarna har stängt bäckflödet och därmed kan inte mossen länge bli av med det vatten som rinner till från andra hållet. Men lite vatten är inget som bekymrar en Jack Russel.
Det här måste väl ändå vara ett bevis på att kärlek finns överallt! Det är min katt Emma och min kusin Matilda, de är så söta.
Kan detta vara Kajornas släktträff??
Det här måste väl ändå vara ett bevis på att kärlek finns överallt! Det är min katt Emma och min kusin Matilda, de är så himla söta.
Man undrar hur många fisketurer den här båten har varit med om.Olika ägare, olika färger, säkert ett par grundstötningar också.
Lyckades fånga glädjen från Simon Köhler på hans födelsedag en sommarkväll i juli.
Hopptävling på Hamre ridcenter.
Bilden är från hundrastplatsen i Haga!
Vårtbitaren som biter sig själv i foten.
Nicke älskar verkligen kameran
Mitt barnbarn Nelli, efter att pappa badat henne, ser ut att vara nöjd och ber (med blicken) om att få lägga sig och sova.
Ekorren förbereder stöld av fiberväv genom att rulla den mot sig. När jag störde den hoppade den iväg med fiberväven släpande efter sig. Tänkte den på att vinterbona bostaden eller ville den ha en slöja till bröllopet? En härlig syn.
Häromdagen när jag gick ut i trädgården hörde jag ett väldigt tjatter. Blev nyfiken och hittade denna fågelunge, förmodligen en rödhake, som inte lärt sig att kvittra ordentligt än. Flygtekniken var inte heller helt optimal än då den skuttade mellan grenarna.
Bild på en röd ros som jag givit till min flickvän.
Med lite motljus och fukt i luften fick jag nätet att framträda.
Edvin 3,5 år har hittat svamp som han gärna äter på smörgåsen :)
En vacker syn att njuta av under promenaden med hunden.
Så här jobbigt är det att leka Pirat på båten till ÅlandBrorsan orkade dra kärran men jag somnade
En av mina matgäster i Streken.
Ingen favorit besökare, men intressant att fotografera. En fantastisk skapelse, titta bara på fötterna!
Regnet öste ner, allt var grått och trist... DÅ kom denna underbara färgklick gående förbi...
Naturens egna konstverk
Izabella på väg mot Eiffeltornet i somras.
Izabella på väg mot Eiffeltornet i somras
Skickar ett kort på vår lille Putte, som älskar att hjälpa, (stjälpa) till i trägårn”Vi hittade och föll direkt för honom, på katthemmet ”Huskatten”Dom hade fått in honom, liten, mager, frusen och rädd.Nu är han Västerås, gooooaste /sötaste kisse <3
Skickar ett kort på vår lille Putte, som älskar att hjälpa, (stjälpa) till i trägårn”Vi hittade och föll direkt för honom, på katthemmet ”Huskatten”Dom hade fått in honom, liten, mager, frusen och rädd.Nu är han Västerås, gooooaste /sötaste kisse <3
Bilden är tagen en av de första varma dagarna i somras. Barnbarnet Ingrid var lite hängig och vi skulle åka ner på stan, därav nappen. Hon tyckte solen stack i ögonen, därav solglasögonen. När jag höjde kameran för att ta en bild så spexade hon och morfar hängde på. Det blev en kul bild!
Bilden togs en av de första varma dagarna i början av sommaren. Barnbarnet Ingrid på morfars arm. Ingrid var lite hängig febrig och tyckte solen var stack i ögonen. När jag höjde kameran så spexade hon, morfar hängde på och det blev en kul bild!
Kompisens pappa, träskofarbrikören körde
Leo:Det finns hopp om mänskligheten när barn med ursprung från många länder ger sig tid att kela med oss hundar!
Lekte lite med kameran och hade katten Stumpan som modell då hon satt i fönstret. Blev nöjd över bilden och framkallade den. Det var inte förrän då jag såg vad kameran hade fokus på, hennes ögon. Tittar man noga så kan man även se att grannhuset speglas i hennes ögon. Det kallar jag verkligen blick i fokus.
Inspirerade av VM i Korea tävlade syskonen Elin och Svante mot varandra i kombinerad längd- och simhopp i den egna bassängen hemma i trädgården.
Det är kul med sommar och sol
Piren vid färjekajen i Östra Hamnen, i strålande vackert väder.
Denna sällsynta fjäril som inte övervintrar i Sverige utan kommer varje år från varmare länder var och gästade oss i vår sommarstuga i Sundänge utanför Köping i helgen. Vi fick knäppa massor med kort, den flög iväg och kom tillbaka till dessa blommor hela tiden. Dom måste vara jättegoda för fjärilar. Snabeln gick hela tiden ner i blomman och sög upp nektar. Svårt att välja en bra bild!
Var ute på en båttur till byn Girolata på Korsika. Det blåste rejält och några blev sjösjuka.
Annons