Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En höjdarbild tog hem segern

Ellen tycker om att hoppa på studsmattan och farmor Marie tar gärna bilder, en kombination som ger veckans vinnarbild.

Annons

Till midsommar reste Marie Pettersson, Västerås, till Skåne för att fira midsommar tillsammans med sonen och hans familj. I bagaget fanns som vanligt en kamera.

I Magnarp, Vejbystrand, bor Maries två barnbarn, Ellen 5 år och Samuel 1 år. Några gånger per år reser farmor och farfar ner för att hälsa på. Annars är Ellen duktig med att via Whats up på mobilen hålla kontakt med farmor i Västerås.

– Men jag måste vara snabb, annars tröttnar hon.

Midsommarfirandet skedde på bostadsområdets gemensamma plats. Förutom att klä stången med blommor och grönt, lekarna runt stången och annat som hör till, hoppade Ellen gärna på sin studsmatta hemma.

Farmor Marie har också provhoppat, men tycker att det är både tungt och tröttsamt. Så hon tog i stället några bilder på Ellen när hon studsade upp och ner.

– En av bilderna var rolig, säger Marie.

Bilden skickades till Veckans bild och vann.

Naturligtvis blir det många bilder på Ellen och Samuel, men havet nära sonens bostad lockar också till fotografering.

– Jag tycker om havet, stranden och snäckorna, säger Marie.

Körde från Hallsta mot Surahammar , råkade se den nyfödda kalven o mamman som tog hand om den. Så vackert o rörande.
Fredagen den trettonde sent på kvällen uppenbarade sig en majestätisk fullmåne. Nästa gång den kombinationen inträffar är år 2049.
Sommarskogen bjuder på ljus och skuggor, som här, där en stubbe avtecknar sig mot en fondav skogsfräken.
Lördagens konsert med John De Sohn.
Stigfinnare.  Se upp ! Nattskärran bygger inte något eget bo.  Hon lägger sina två ägg direkt på marken. Gärna i barrmattan på en skogsstig.
Ellen Jernström 5 år hoppar i studsmattan och farmor Marie lyckas fånga henne på en härlig bild midsommardagen 2014.
Ett vänligt ord och medmänsklighet det är väl detminsta man kan begära!
Den här fiskgjusen har lärt sig att det kan komma tillbaka fiskar i sjön,som har krokats på ett sätt som gör,att jag inte kan returnera dom levande i sjön igen.Han kan då dyka ung. bara 2-3 meter ifrån båten,och fiska upp dom till sina ungar.3 somrar har jag haft honom med mig,när jag pimplar efter gös och abborre ute i Nybynäs,Kärrbo i Mälaren.Ett härligt samspel mellan honom och mig.Jag kallar honom för
Viktigt att hålla koll på vad grannen gör, tycker de här två.
Trevlig båtutflykt med kollegor till Almö-Lindö.Vi grillade och hade trevligt och utsikten rymde både fin båt och KraftVärmeVerket (eller Chateau KVV som min kollega kallade det).
På festivalen i Västerås
Flicka i en luftballong.
Wilma 4 år fick en fin midsommarkrans av blommorna från sin mammas 30-års dag.
Det som är så underbart med att bo på landet är alla fantastiska djur som vandrar precis inpå husknuten. Fasanen höll till i vår trädgård ett par veckor och rådjuren kan vi nästan räkna som sällskapsdjur med tanke på hur mycket tid de spenderar hos oss.
Theo firar midsommarafton uppe i plommonträdet med midsommarstången och äterjordgubbar, vill se på utsikten.
En varm dag på Skånes djurpark kom björnen lufsande mot oss och lade halva kroppen i poolen. Fotot är taget 12.juni iår.
Lilla Maya nio veckor möter Trädgårdstomten på Almö Lindö.
Ett flugsnapparpar bestämde sig för att lägga ägg i våran zinkhink på balkongen. Så nu har vi fått äran att följa utvecklingen på nära håll dag för dag. Här blir dom matade nio dagar gamla.
En familj flugsnappare har bestämt sig för att bo i en zinkkruka på våran balkong. Här är ungarna 5 dagar gamla.Jag hade tänkt bygga en holk att ha på balkongen då det verkade så mysigt med fågelbebisar men när jag aldrig kom mig för att fixa en holk så hade naturen sin egen gång.Denna bild är tagen med min mobilkamera
....inför kommande Power Meet, gäller börja i rätt snigel tid  ♥
Detta är så typiskt svensk sommar/midsommar

Mer läsning

Annons