Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kram på stan

Ungredaktionen bestämde sig för att sprida lite glädje i julmörkret.

Annons
Rita Awadisian, 18 år, på Västerås Idrottsgymnasium, fick en julkram av Ungs reporter. FOTO: MIRANDA TARTAGLIONE

Två reportrar och två fotografer gav sig ut på stan för att representera Ungs Julglädjekampanj. Kondomer och kramar delades ut och många fick ett leende på läpparna. Vi passade också på att fråga folket hur de sprider julglädje omkring sig och vem de vill krama om i jul.

För Rebecca Dupé, 14 år, St Illian, betyder en kram olika beroende på vem man kramar. När hon hör ordet kram tänker hon på vänskap och kärlek.Vem kommer du att krama i jul?- Vi får väl se!Hur kändes det att få en kram i dag?- Det är ju alltid positivt med kramar, man blir glad!
Hur kan man sprida julglädje? Är det viktigt att vara glad under julen? Michaela Hellström, 18 år, studerande:- Jag försöker vara glad och positiv.
Simon Birgersson, 18 år, ABB, var på stan med flickvännen Ann och passade på att kramas med Ung. För honom betyder en kram värme och på frågan om vem han kommer att mysa med i jul svarar han:- Med mina nära och kära!
Hur kan man sprida julglädje? Är det viktigt att vara glad under julen? Emil Gustavsson, 18 år:- Man kan hjälpa folk i vardagen. I dag fick jag en parkeringsbiljett som gällde hela helgen, det var en fint gest.
Saya Soad är 14 år och pluggar på Nybyggeskolan. För henne handlar kramar om kärlek till dem man tycker om.Vem skulle du vilja ge en kram till?- Min bästa vän Cock!
Hur kan man sprida julglädje? Är det viktigt att vara glad under julen?Adam Lönnberg, 18 år, Kunskapsgymnasiet:- Jag ger alla jag ser kramar och hälsar dem en god jul.
Bland julklappshoppande folkmassor hittades Jonas Lindell, 22 år, med flickvännen Malin. Julen ska de fira tillsammans med både Malin och Jonas släktingar. Vad betyder en kram för dig?- Ömhet och passion!
Hur kan man sprida julglädje? Är det viktigt att vara glad under julen?Malin Sund och Martin Östlund, 15 år, Viksängsskolan:- Malin tycker att man ska vara glad. Martin vill ge komplimanger.
Emelie Åkesson, 12 år, hade åkt hela vägen från Eskilstuna för att ta del av shoppingen och julfirandet i Västerås. Vad betyder en kram för dig?- En kram betyder vänskap, man blir glad av kramar! I jul ska jag krama alla jag känner. Om jag fick ge en kram till vem som helst skulle jag välja Johnny Depp!
Hur kan man sprida julglädje? Är det viktigt att vara glad under julen?Elin Carlsson, 19 år, mellan två jobb:- Jag brukar vara glad, nynna på julsånger och så bakar jag lussebullar förstås!
En kram för snickaren Kristoffer Kanth, 19 år, betyder vänskap och kärlek. För honom är kramar något socialt eftersom man ibland hälsar med en kram. Vem skulle du vilja ge en kram till?- Min mamma! För att jag älskar henne.
Hur kan man sprida julglädje? Är det viktigt att vara glad under julen? Caroline Larsson, 19 år, studerande:- Jag tycker att man ska vara glad och hitta på saker med personer man tycker om.
Lise-lotte Larsson kommer från Eskilstuna. Liselotte berättar att hon aldrig varit med om någon skum kramupplevelse men konstaterar att man blir glad av att få en kram. Vem skulle du vilja krama om du fick välja vem som helst?- Taylor Lautner eller Rob Pattinson, jag älskar Twilight!
Rita Awadisian, 18 år, Västerås Idrottsgymnasium, minglade runt på stan med sin kompis Amanda som hade kommit på besök från Värmland. - Man blir glad av kramar! Det är något varmt, man kramar ju inte precis någon man inte tycker om! Jag tror att tjejer kramas mer, när man hälsar på varandra och så.
KRAMFÖRMEDLARE:FOTO: MIRANDA TARTAGLIONETEXT: IDA BJÖRNSTRÖM
KONDOMUTDELARE: TEXT: JOSEFIN SVENSSONFOTO: LINA MARTINSSON

Mer läsning

Annons