Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En liten biograf-kavalkad

Känner du igen dig?

Annons
Camera startades 1973 och lades ned 1987.

Prismas stora salong.
Tidstypisk bioannons från 60-talet.
Saga öppnade 1940. Saga på Stora gatan var en av fem biografer i Västerås på 1950-talet. Huset står kvar. Där biografen låg är numera en av ingångarna till Gallerian.
Salong 8 har renoverats med bland annat nya stolar som har mugghållare och mer utrymme för benen. «Det inte är lika mycket skräp bland stolsraderna efter filmens slut som det är i de andra salongerna, folk är rädda om den nya salongen«, säger Marina Ericsson på Filmstaden. Och Kollegan Harald Khietsch instämmer.Fotot togs i oktober 2008.
Utanför Filmstaden 2008. När blir det här nostalgi?
Protester. Arosmässan 1976 bjöd på en spänningslös debatt om multinationella företag. Kritiken hördes utanför biografen Prisma där Chilekommitén och Afrikagruppen i Västerås demonstrerade.
Biografen Odéon på Stora gatan 10 i Västerås.
Utför, mot Skandia. Oxbacken, högst upp till vänster, på 1950-talet. I det mörka stora huset i bildens mitt, vid Källgatan, låg biografen Skandia. Där ligger Hemköp i dag.
Den okända biografen. Asea använde Melkerbiografen för bolagsstämmor och interna utbildningar. Biografen finns kvar, med projektorrum och salong, men används inte längre. Bilden är från invigningen av Melkerkontoret 1960.
Utomhusbio på Djäkneberget år 2005.
Biograf på Stora gatan 36 år 1906, i Mobergska gården.
En klassisk biograf. Röda Kvarn var Västerås första riktiga biograf när den öppnade 1913. Biografen låg i södra hörnet av Stora gatan och Sturegatan och revs 1966 när Punkt skulle byggas.
Annons