Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sommar med familjen Räv

Familjen Bertilsson fick nya grannar tidigare i somras - en rävhona och hennes valpar.

Annons
Denna tistel fann jag utåt Skerike för en tid sedan. Den är fotograferad i motljus så att frönas hår framstår på detta vackra vis.

Den här rävhonan flyttade tidigt i somras in under familjen Bertilssons gäststuga på sommarstället, som är beläget i ett fritidsområde i nordvästra Kloten. I maj födde hon sex valpar som alla gjorde sig hemmastadda i området.

- Hon hade tidigare blivit matad av en man här i området och var väl van att hitta mat här, berättar Bertil Bertilsson, som har tagit Veckans bild.

Under sommaren tog han åtskilliga bilder av rävhonon och ungarna som ofta vistades på tomten, men matade dem gjorde familjen inte.

- Det hände att hon kom dragande till tomten med ett rådjur för att mata ungarna med, säger Bertil, som fotar mycket även i sitt yrke.

Till vardags är han byggnadsingenjör, med antikvarisk inriktning, där kameran är hans viktigaste arbetsredskap.

- Någon naturfotograf är jag inte, jag dokumenterar, gamla byggnader mest.

Något nytt rävgryt kommer det inte att finnas möjlighet för under gäststugan, öppningarna där har stängts till.

- Men vi vill gärna ha dem på besök nästa sommar.

Kusinerna Emilia och Erik Jonasson busar bland löven
På bilden är mina barnbarn på väg att fira morfar på födelsedagen den 30 aug. Storebror William håller sin lillasyster Julia i handen så snällt. Jag tycker det finns så mycket syskonkärlek i bilden och visar hur storebror tar hand om sin lillasyster när dom går vägen fram mot morfars hus.
Lilla Sheena har fått den lite äldre Joey ner på rygg och han 'ger sig'.
Bilden är tagen uppe i Säfsen i mitten av september en frostig morgon. Det är ett blad på en lupinplanta som har vackra iskristaller.
Åkte till Lundby kyrka på lördagkvällen och såg de fina ljusen och dekorationerna som man lagt ut i minneslunden.
Mamma Du är bäst
Bilden tog jag ute medan novemberskymningen började falla, och då utlöstes blixten på kameran med detta resultat.
Det sägs finnas ca 700 fågelarter i våtmarksområdet Pantanal i Brasilien och på en resa dit såg jag bl.a. den här storkfamiljen.
Ljusen brinner fint på kyrkogården Hovdestalund i Västerås.
När lär vi människor;att en katt är ingen leksak-som man ev.bara kastar ut.Tur att Huskatten finns-men där får bara några få plats-resten fryser seda ihjäl under vintern !
Nu börjar jag bli sugen på solrosfrön, är det inte dags snart?
Sommaren 2011  fiske lyckad dag !
Hösten är ju en vacker årstid med alla sprakande färger och tycker man om att fotografera är det inte svårt att hitta fina motiv. Den här bilden tog jag på promenadstråket vid svartån som går från centrum mot Vallby i Västerås.
På väg till bokhyllan, snubblar och drar pannan rätt in i hyllan. Detta samma vecka som överläppen spräckts under springcykling. Några veckor tidigare har en framtand slagits ut efter fall från köksstol som använts som dansscen...
Under en höstpromenad för två veckor sedan, kunde vi njuta av dessa höstfärger.
Våran katt Lakrits är en hejare på och öppna dörrarHär gäller det att låsa
Den här ekorren var så snäll och poserade så fint för oss i Hyde Park när vi var där på höstlovet!
Vi bor i en vacker miljö!
Nu i början av november står fortfarande några rosor i glödande praktpå gården. När den utslagna rosen nu är på väg att vissna, kan knoppenvid sidan om kanske ta vid...
Körsbärsträd i morgonsolen sett från vårt fönster.
Bilden satt perfekt! Motivet på dom vackra djuren, motljuset, omgivningen i grönt! Härligt alltså!
Även om det kan vara svårt att ta in så närmar sig julen och det är bråda tider för tomtarna.
Idag den 2 november sken solen efter lunch. Jag fick en fin promenad i skogen och gladde flera grannar med färsk svamp. Det mesta var stora fina trattkantareller. Det är en förmån att kunna ta en cykel hemmifrån och hämta tin svamp i skogen.
Plötsligt en dag fanns svamparna bara där runt äppelträdsstubben. Vackert med murgrönan som senare skall klättra upp för stammen.
En söndag i september vid Falkenbergska Kvarnen
En söndag i september vid Falkenbergska Kvarnen
Arvid, två år, och pappa Kjelle Valsås på väg mot nya horisonter. Far och son går på upptäcksfärd på spångarna på S:t Göransö, juli 2011.
Arvid, två år, och pappa Kjelle Valsås på väg mot nya horisonter. Far och son går på upptäcksfärd på spångarna på S:t Göransö, juli 2011.
Victor och Didrik på Halloween Disco!
Var nere vid Österängarna (strömsholm) för inte så länge sedan och spanade efter fåglar när denna jättelika ko plötsligt tittar fram bakom ett träd. Det var nästan som om hon ville leka tittut med mig för varje gång jag försökte ta ett kort så försvann hon med huvudet bakom trädet:) Inte förrän jag kom hem såg jag att hon lipade åt mig, kanske för att retas lite extra.. :)
Tog en bild på min grannes katt som jag gav honom i julklapp. Katten heter Knas
Den här bilden tog min dotter Nicita 5 år med sin kamera när vi var nere på stan. inte illa av en liten fotograf i sin linda.
Den här bilden togs på mina barnbarn när dom kom från Stockholm och skulle fira morfars födelsedag 30 aug. Det är så mycket ömhet i bilden, Storebror William tar hand om lillasyste Julia.Bilden insänd av: Lilli-Ann Molin, Håkantorpsgatan 63, 724 76 VästeråsTel 0708 43 23 79. E-post lilli-ann.molin@tele2.se(Hittade ingen namnruta ovanför formuläret)
Den här vackra gerberan finns med i en bukett jag fick på min födelsedag. En bukett med starka o vackra höstfärger.
Pumpan blev så häftig i höstmörkret. Vi släckte lamporna och så här tjusigt blev det. Barnen och jag gröpte ur och fixade ansiktena själva=)
Hunden Rozz hälsar välkommen!
Fota Botten Av Kolbäcksgropen Tyckte det va ganska fint

Mer läsning

Annons