Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En stenbra bild veckans vinnare

Mats Berg fångade både fisk och veckans vinnarbild.

Annons

Varje år åker Mats Berg med kompisar till Stockholms skärgård för att fiska havsöring.

Normalt åker de i december men i år blev det redan i oktober.

Några år har fiskelyckan inte varit så god, men i år gick det bättre.

- I år fick jag en havsöring på 3,5 kilo, säger Mats Berg.

Förutom fiske är fotografering en hobby för Mats. Kameran tar han alltid med. Mats menar att man inte vet vad som dyker upp. Eventuell fiskfångst måste naturligtvis förevigas.

Avslutningskvällen på fiskeresan bjöd naturen med ett vackert skådespel. Med kameran fångade Mats solnedgången och en sten ute i vattnet. I år blev det god fångst med både fisk och vinnarbild.

Bilden ligger nu som bakgrundsbild på datorn, berättar Mats Berg som nu hoppas på vinst på trisslotterna vi skickar till honom.

Rose-Marie Eriksson

På besök i Göteborg, tog jag denna bild när jag promenerade  i ett naturskönt område som heter Slättadamm.
Jag och ett par god vänner har som tradition att ta en fisketur i Stockholm skärgård på sen hösten. Vi tycker vi har kämpta i alla år i tuft väder och ofta utan fisk. Men hur länge har inte den här stenen kämpat mot vågor och vädrets makter? Just den här kvällen i slutet av oktober var det en fantastisk solnedgång så både vi (och stenen tror jag) njöt.
Istappar, snökakor och kjolar runt strån. Det fanns mycket fint som glimmade i ån! En solig dag den tredje advent.
Den här rosenknoppen var precis på väg att slå ut, då kylan slog till i decembermed frost och snö...
Jag och min käre kamrat Caroline Nilson skulle baka ett pepparkakshus, men kände för att göra något annorlunda. Vi utgick från en bild på en riktig peromobil och gjorde sedan egna mallar. Vi är riktigt nöjda!
Lögarängen 11 dec, skridskoåkarna får lugna sig ett tag till!
En härlig
Så här trevligt och trivsamt såg det ut på julmånadens uppskattade lördags-gratisbuss. - Jag blev på gott humör och bjöd chauffören på pepparkakor.
Bilden är tagen på en plats ute på landet där minnen hägrar, jag gick där med min farmor på 60-talet och samlade ved, och det minnet är högst levande. Bilden är moderat justerad i Capture one!
Efter vår promenad på Björnön skulle vi fota lite vid bron. Jag ställde in kameran på programmeringsmetodik och fick den här konstiga
Efter vår söndagspromenad på Björnön skulle vi fota lite vid bron. Jag ställde in kameran på programautomatik och fick den här konstiga
Jag var ut på balkongen för att kolla om jag skulle kunna se jättefyrverkeriet från centrum. Det kunde jag inte men jag passade på att testa lite mörkerfotograferingen och detta blev en av bilderna
Se förra sädningen
Tog några spontana bilder med kameran, tyckte det var passande med stadshustornet som förgrund.
Staffan var en stalledräng. Vi tackom nu så gärna. Han vattna' sina fålar fem, Allt för den ljusa stjärna.......................
En slussport i Hallstahammar. Bilden tagen i mörker, kl 17.20 ca den 10 december 2011. Fräscht med belysning på vattnet.
Med den här bilden vill jag varna alla hundägare för att släppa sina hundar innan isen lagt sig betryggande! PS slutade lyckligt!
Vi reser mellan Fagersta och Norberg.
Så här vacker var vår soptunna en kall vintermorgon! En del av snökristallerna ser ut som små löv. Vackert!
Under den första kalla vinterdagen, när snön fallit under natten, fick jag denna fina blåmes på bild.
Här har  barnen på Förskolan Mariposa gjort sina första snögubbar vist är dom söta.
Här har  barnen på Förskolan Mariposa gjort sina första snögubbar vist är dom söta.
Hallstahammar Ica Supermarket Matkassen Foto / Redigering : Jag
Den här vackra kransen blev till den första kalla natten. Vi har en damm där luftbubblor kommer upp från botten (för fiskarnas skull). Det verkar som om det har frysit i etapper på något vis ?Om man ändå kunde bevara den, och sätta den på dörren till jul.
På semester i Benidorm,Spanien, fick då se en vit duva sola på terrassen.
Tack Botaniska för i år.Nu skall Du få en välförtjänt vintervila.Vi ses i vår!   Britt-Mari
Julmarknadskväll vid Söderhammar i Ramnäs
Jag var ute och gick min morgonpromenad den 2 advent 08.45 och då var solen på väg upp!
Efter 30dagar med fitnessfightens träning och kost hade jag slankat till midjan med -5cm och även tappat 5,8kg!!
Julstöket har infunnit sig... :}
Ett underbart möte mellan generationerna. Det skiljer 90 år mellan släktens yngsta och äldsta. Visst syns det att de har mycket att säga varandra.
Detta är en bild på våran hundvalp när han var med i husvagnen för första gången, det var mycket som snurrade i huvudet på honom då ..... men allt gick bra  och nu har det blivit många fler resor.
Den här mannen handlade jag fläsk från under mina år i Malaysia, under de första åren blev det en hel kroppsspråk pga av min usla kinesiska och hans dåliga engelska. Att köpa skinka visade sig dock vara ganska enkelt, bara klappa och visa. Sedan var det bara att rimma den själv.
Under mina år i Malaysia handlade jag alltid fläsk av den här mannen, de första åren var det mycket kroppspråk, dvs jag fick visa på mig själv vad jag ville ha. Julskinka var ju enkelt! Han var suverän att binda upp den fint, sedan fick jag rimma den själv.
Var i södra Indien Kerala, när jag såg det här milt sagt ålderdomliga sättet att framställa brädor. Miljövänligt om inget annat!
Så kom den då, men ack så lite.
När första snön kom förra året, dansade Charlie som en tok. I år är han ett år äldre, kastrerad och sitter och filosofelar. Men erkänn att det är en stämningsfull bild! Trots två hårda vintrar, så var det nog Matte, som dansade i år!
När jag var på väg ut i skogen för att gå med min hund, tittar det helt plötsligt upp en mus utanför rutan! Det blev väl för varmt i motorhuven:)
Denna bild är tagen andra advent.Sommarens blommor dröjer kvar.
gick igenom en liten skogsdunge med mycket kvitter och liv i. Denna fågel var precis i farten med att flyga iväg när jag knäppte av detta kort.

Mer läsning

Annons