Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facebook checkar ut från mobilen

När Facebook genomför en stor uppdatering försvinner möjligheten att checka in på platser man befinner sig på via mobilen.

Annons

Det ska bland annat bli enklare att kontrollera vilka som ser dina statusuppdateringar så att man lättare kan styra vilka som ser det man skriver, uppdateringen kommer med stor sannolikhet som ett gensvar mot Google+ framgångar, skriver Mobil.se

I och med uppdateringen skrotas funktionerna Places och check-in. Det vill säga det kommer inte längre vara möjligt att checka in på platser man befinner sig på.

Istället kommer det bli möjligt att tagga valfria platser i statusuppdateringar. Därmed kommer information om var ens vänner befinner sig bli mer interagerade med statusuppdateringar och bilder och inte enbart visas som platser. Det betyder också att man kan hänvisa till platser man varit på tidigare och inte bara just nu.

Det kommer även att bli möjligt att tagga alla personer, till skillnad från nuläget då det enbart går att tagga vänner. Man kommer också att kunna välja att godkänna alla taggningar innan de visas.

Facebook kommer att uppdateras under torsdagen.

Mer läsning

Annons