Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fallande trädtopp – en vinnare

Annons

Västeråsaren Stina Öryd fotograferar mycket. I höstas lyckades hon ta en bild i motljus när hennes granne på Annedal sågade ner en gran. Den är veckans vinnarbild.

– Granen var gammal och min granne har haft en ljusslinga och en stjärna i toppen under jularna. Men så dog trädet i fjol. Jag hade semester i november och en dag hörde jag ett ihärdigt surrande av en motorsåg. Jag tog tre bilder från mitt sovrumsfönster och den bästa blev när jag lyckades fånga ögonblicket när grantoppen föll, säger Stina Öryd.

Stina Öryd har en systemkamera och gillar att fotografera. Då mest i trädgården, där hon fångar växter och småkryp på bild.

– Det är bra att ha en digitalkamera för då kan jag välja ut vilka bilder jag tycker är bra och vill spara.

Om Stina Öryd vinner mycket pengar på de tre trisslotterna, som hon får i pris, skulle hon köpa en nyare modell av systemkamera.

Motljus kan ge en viss dramatik åt en bild. Vid en fotopromenad längs Mälarstranden i lördagens strålande väder tog jag denna motljusbild. Man ser den nya träbron över infarten till småbåtshamnen Hyttan, väster om Lögarängsbadet. Jag gömde solen bakom trädet och komponerade bilden för att få balans.
Per har en ständig tronföljare i den här lilla tjurkalven som blev övergiven av sin mamma. Tvillingbrorsan däremot vill
18 februari  2011  kl: 22,30   Fullmåne, gnistrande kyla och en uggla.
Det här kortet tog jag från köket hemma hos mina svärföräldrar i Brandbo.
En härlig skidtur på Mälarisen den 19.e februari.
Julia vår lilla tjej Julia (2 år i maj)fick syn på dessa kryss när hon tittade ut genom fönstret i fredags eftermiddag. Hon hade som hon brukar klättrat upp på köksbordet! Jag tog kort på kryssen och tänkte att det kanske är ett sorts kryptiskt meddelande från ovan?
ro givande plats att vara på för att få i sig mer energi i lungnets vråi stillhet av vind och i tysnaden hörs bara fågel som sitter på den kristall klara gren och sjunger för dig....
Stilla ro givande bild där man kan sitta och filosifera ett tag i solen sken
Med solen i bakgrunden som är på väg ner o lyser i genom isblocket bildas denna islykta
Grannen tog ner en stor gran
Min son Texas framför en röd stor ros.
Nej, det växer inga bomullsträd i Sverige. Detta är ett snöträd, en vacker vinterdag i februari 2011. Det var -19 grader på morgonen.
Den här överraskningen fick jag och min sambo efter vi varit och handlat. Bananen var dubbelt så stor som de andra i klasen. I ett och samma bananskal låg det två bananer, vilken överraskning!
Farleden brinner i solnedgången.
Vi har haft fint besök utanför fönstret. De var ett helt gäng och käkade.
Jag tog den här fina bilden ute på björnön när jag var där och drack varm choklad idag(lördag)
För 110 år sedan bodde här en soldatfamilj med många barn som lekteoch stojade så snön yrde, idag öde förutom räv och hare som har sina vägar över tomten.  Men snart kommer sommargästerna....
En hjärtepotatis.
Jag tog en kvällspromenad i fredags kväll och passade på att ta detta foto.
Frukost med Kristina i stugan i Sälen med solen som ett vårtecken genom fönstret. En skön tid när ljuset kommer tillbaka.
Det landade en sparvhök på grannens fågelstuga, den satt där länge och väl och inväntade sitt byte. Så jag hann ta många fina bilder.
Gick som vanligt till minneslunden på Wallinska kyrkogården i lördags och tände ett ljus för min fru, Gun. Det var - 20 grader. Där låg en bukett rosor som frusit till is under natten. Förlorad skönhet, som minnet av en förlorad vän?
Snön börjar smälta från taket, våren är nära :)
Orchidé.
Det myckna snöandet har till och med fått en av B G Broströms cyklister i Aseaströmmen att kröka rygg av tyngden från den tunga blötsnön.
Mina föräldrar var tvungna att avliva sin hund sedan 8 år så jag började leta hund åt dom, jag hittade en annons på blocket att 2 st Powder Puff var till salu, så jag tog med mina föräldrar för att den här rasen verkade passa dom, man ska aldrig tro att man bara kan
Varje gång jag går till Biblioteket med mitt lilla barnbarn Ryan, ställer han samma fråga: Var bor min Mormor och Morfar
Robyn väntar på påskkäringen
Här är Rex som han heter 5 månader
Jag satt vid datorn, sen hörde jag min dotter Maja som är 2,5 år prata som om hon hade ett viktigt samtal med någon. Vände mig om, då låg hon med våran collie Hailey som huvudkudde och pratade i telefonen. Jag frågade vem hon pratade med, då gav hon mig en snabb blick och sa:
Tog denna bild när jag när jag älsklingen var ute och gick på den nyplogade isen vid Lillåudden till Östermälarstrand! Det var en helt underbar dag! 12feb-11
Vacker röd trollslända fotad i Thailand
Så här söt är man när Maja tittar ut i sin klätterställning som hon delar med sin syster Elsa 8 månader gamla.
Så här söt kan vara när man tittar ut i sin klätterställning, som hon delar med sin syster Elsa 8 månader gamla.
Gnistrande vinter i Hallstahammar
Vår härligt busiga tonårskisse BajsBosse (uppkallad efter en söt fluga i filmen Superzebran!) föredrar färskvatten, direkt från källan!
Ute på en skön promenad i vinterkyla, vilket resulterade i denna vackra bild.
Tänk att vi skulle få en sådan smart son! ;o)
Den här bilden tog jag när vi var till våran stuga på höga kusten i januari.
Belinda Almroth 8 år knäppte kortet på den fallande vattendroppen precis när den träffade vattenytan. Pappa Mats Almroth hjälpte henne att ställa upp kameran och de två blixtarna på stativ.
Bilden visar vårt barnbarn Eddie 2år som leker med våran boxer Qvintus
Akta dig för alias Pirayan! (Indy och Lava busar som vanligt. Indys min är klockren, när Lava visar tänderna! OBS! Ingen blev skadad under leken :))
Mamma odlar ett intresse, vill så gärna hänga i stallet igen!
Mamma odlar ett intresse....vill så gärna hänga i stallet igen!
Fick på alla hjärtans dag en bukett tulpaner av en nära vän. När jag morgonen därpå ska snitta om blommorna, upptäcker jag denna hjärtliga tulpan!!
Jag ville vara med på en fin bild jag också så visst blev jag fin och har de mysigt i mattes soffa
Kyla, Kyla, Kyla vem vill gå ut då? inte jag iallafall. Jag följer rådet från
Vi var ute min man och jag med barn & hund på prommenad på isen i det vackra vädret i lördags, under fötterna var skarsnön så hård att jag fick idén till att göra skulpturer och sätta ut längs vår vandring. Detta smittade av sig till familjen - snart så låg vi alla i snön o hacka med frusna vantar fulla av kreativitet. Det svåra var att få loss snösjoken och ställa dem upp utan att de gick sönder!
Var ute på Mälarisen mellan Östra Holmen och Öster Mälarstrand på prommenad med familjen i lördags. När vi traskar i skarsnön kommer jag på att vi kan göra något av den o detta roade förbipasserande, de stannade o tog foton ;-) Kul att få dela med sig lite till andra denna vackra dag! Jag gjorde ett hjärta, sedan blev det fler och mer skulpturer, det svåra var att få dem hela o att stå upp!
Var ute med fru & barn på prommenad med hunden på Mälarisen i lördags och kände att det var fin skarsnö, så vi gjorde massor med olika skulpturer längs vår vandring till förnöjelse för skidåkarna och detta var mitt bidrag - ett Stonehenge i miniformat.
Charlie får en
I våra dagar börjar inga Guldbröllop. Dagens Brudpar får i stället fira - skall vi kalla det för Plastbröllop när de om allt går bra varit gifta i 10 år. Tråkigt men tyvärr sant. Att älska i Nöd och lust och vara gifta efter mer än 50 år är modellen.
Ett stort tack till

Mer läsning

Annons