Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festligt drag på Viksäng

Folkligt, festligt, fullsatt, lördagens Viksängsdraget gjorde skäl för den gamla klyschan.

Annons
Anouka Strandell, 6, Winona Strandell, 9, och Frida Lindskog-Karlsson, 7, anmälde sig själva till att sjunga.

Det var femte året som Viksängsdraget arrangerades och initiativtagarna, Anette Wennerström, kulturföreningen Vi i Viksäng, och Anette Carlsson, Västerås stad, kunde inte drömma om arrangemanget skulle bli så här stort.

– Då tänkte vi oss en liten familjedag där folk i olika åldrar kunde mötas, säger Anette Wennerström.

Men Viksängsdraget har bara blivit större och större, i år hade man 95 medverkade, föreningar, loppisstånd, polisen, brandkåren, Mälarenergi, politiska partier, försäljningar, artistuppträdanden med mera med mera. Förra året kom 4 000 besökare till arrangemanget, och det var inte färre i år.

– Folk hör av sig redan i januari och vill vara med, i år fick vi tacka nej till vissa, det var fullt, säger Annette Wennerström.

– Det roliga är att arrangemanget blivit en tradition, säger Anette Carlsson.

Målsättningen har varit att skapa ett levande bostadsområde. Lokala föreningar på Viksäng får chansen att visa upp sin verksamhet, inte minst för att områdets ungdomar ska få upp ögonen vad som finns att göra.

Årets stora dragplåster var Jon Sindenius, känd från Idol. Men där fanns också trion Anouka Strandell, 6, Winona Strandell, 9, och Frida Lindskog-Karlsson, 7, som sjöng två sånger helt utan ackompanjemang.

– Flickorna kom själva och ville vara med, berättar Anette Wennerström. Det är det ultimata, Viksängsdraget sätter i gång ett sådan engagemang.

Nästa år då?

– Då blir det ett nytt Viksängsdraget, säger Anette och Anette samstämmigt.

Mer läsning

Annons