Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera tips om väskryckare

Ett tiotal tips har kommit till polisen om den senaste tidens väskryckningar.

Annons

- Tipsen är av varierande kvalité, det handlar om alltifrån namngivna personer till mera diffusa saker, säger Anders Pommer, spaningsledare.

Både vlt.se och Efterlyst har visat en filmsekvens av en yngling som tar ut pengar från ett bankomatkort som blivit stulet från en av de drabbade kvinnorna. Uttaget skedde vid en bankomat på Köpmangatan, torsdagen den 21 oktober strax efter klockan 20.30.

Finns det någon skälig misstänkt?- Det vill jag inte kommentera, säger Pommer.

Räcker det inte med att en person är namngiven? Kanske inte bara en gång utan flera gånger?- Man kan tycka det, men i det här fallet måste vi titta på hur vi eventuellt kan bygga upp en misstanke. Vi vill inte bara gripa någon - vår målsättning är att den här personen ska häktas och så småningom lagföras, säger Anders Pommer.

Kommer ni att lösa det här?- Ja, det är min personliga uppfattning.

Sedan den 11 oktober har 16 väskryckningar skett mot kvinnor, samtliga mellan 70 och 95 år. Brotten har främst skett på vardagar mellan klockan 12 och 19.

Attackerna har skett bakifrån – därav avsaknaden av ett signalment. Det enda kvinnorna har berättat är att de sett ryggen på en springade, mörkklädd man.

- De här brotten är väldigt fula och kan få enorma konsekvenser för äldre som kanske inte vågar röra sig fritt ute, säger Anders Pommer.

Mer läsning

Annons