Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folksamling mötte "Foppa" Co

Professionella ishockeyspelare och legendariska tränare invaderade Västerås på fredagen.

Annons
Samling kring ”Foppa”. Peter Forsberg och hans proffskollegor omringades snabbt av autografjägare när de kom till Sigmatorget.

Välgörenhetslaget Icebreakers, med bland annat Peter Forsberg och Markus Näslund var i stan för att spela mot VIK Hockey. Från matchintäkterna gick pengar till Hockeyproffsens stiftelse för barn och ungdomar, pengar som i sin tur delar ut stipendier till handikappade och behövande barn och ungdomar.

Förutom matchen besökte en stor del av hockeyproffsen barnkliniken på Centrallasarettet, där barn och föräldrar fick chansen att få professionella autografer.

Hundratals människor samlades på fredagseftermiddagen för att möta hockeylegenderna samt tränarna Curt ”Curre” Lundmark och Bengt-Åke Gustafsson på Sigmatorgets scen. Med Ulf Elfving som konferencier talade hockeyproffsen och tränarna om både välgörenhetsstiftelsen och sina personbliga liv.

De allra sista biljetterna till den annars utsålda matchen delades ut till västeråsaren som vågade komma upp på scenen och svara på frågor. Förutom rena sportfrågor fick de allra yngsta frågor av typen ”vem är din farfars sonson” och ”på vilken veckodag infaller långfredagen”. Efter de frågorna behövde ingen gå av scenen utan biljett.

Hur mycket pengar som gick till stiftelsen var inte klart på fredagseftmiddagen.

-Men det rör sig om minst en halv miljon, meddelade Curt Lundmark.

Mer läsning

Annons