Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskola på Haga i konkurs

Förskolan I ur och skur Lönneberga på Haga har gått i konkurs. Fem anställda blir av med jobbet och föräldrarna får hitta nya dagisplatser till sina barn.

Annons

Konkursansökan lämnades in i fredags efter att föräldrakooperativet och den ekonomiska föreningen bakom förskolan haft ett sjunkande antal barn i barngruppen under hösten.

– Vi har helt enkelt för få barn i verksamheten för att kunna driva den vidare, säger föreningens ordförande Anna Westman.

I går informerade konkursförvaltaren Rolf Hansen de anställda om läget. Fyra anställda i barngruppen och en i köket sägs upp.

– De sägs troligen upp på fredag och verksamheten läggs ned, säger Rolf Hansen.

Enligt Anna Westman har de flesta av barnen redan en plats på andra förskolor.

– Ja, som vi ser det kommer det att lösa sig för alla barn. Vi har också hållit personal och föräldrar informerade fortlöpande under hösten.

Lönneberga startade 1993 och blev en I ur och skur-förskola 2002. Barngruppen på ett tjugotal barn har varit blandad i åldrarna 1–5 år.

Det är ovanligt att föräldrakooperativ går i konkurs. De senaste tre åren känner Katarina Lindh på pedagogiska nämndernas stab till ett fall med en förskola som avvecklades och två som skiftat från föräldrakooperativ till personalkooperativ.

Konkursförvaltaren har nu påbörjat arbetet med att hitta andra intressenter som vill ta över lokalerna på Furugatan på Haga.

Mer läsning

Annons