Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frusen bild vann

Häromdagen var Marita Unger, Västerås, på promenad vid Hjälmarens strand när hon plötsligt bara var tvungen att stanna och fånga det hon såg.

Annons

Mobilkameran plockades fram och flyttades ner till marknivå och Marita tog många bilder då hon tyckte om det hon såg och ville ha bra bilder. En av bilderna skickade hon till veckans bild och vann.

Marita hoppas att någon av trisslotterna hon nu får ska ge en större vinst.

– Då köper jag en riktig kamera, säger hon.

Marita Unger har ingen kamera mer än den som finns i mobilen. Nu blir det mer fotograferande och förhoppningsvis en vanlig kamera för i och med vinsten fick Marita blodad tand.

– Det är jätteroligt att jag kan ta en vinnarbild med en mobil, utbrister hon i telefon när hon får meddelandet.

ROSE-MARIE ERIKSSON

Bilden visar en skiljevägg mellan klart och mulet väder i soluppgång
Tog den här bilden över Mälaren med vackra iskristaller under en promenad vid Öster Mälarstrand
På Trettondagsafton den 5 januari svepte dimman in över stan mitt på dagen. Fukten kondenserade till små iskristaller som lade sig över alla föremål. Rosenknoppen i vår trädgård kom att likna en sockrad marsipanros på en födelsedagstårta.
Imponerande effekt man får genom att med blixt fotografera den iskonst som bildats vid Mälaren med solnedgången som bakrund.
Var ute på promenad i söndags morse i Dingtuna och solen sken så fint över åkern, vilket resulterade i denna vackra bild.
Promenad på isen i underbart vinterväder.
Strandpromenaden är som att gå i naturens konstgalleri, mycket sevärt och även överraskande motiv som här. Det är bara att se det och inte rusa förbi som de flesta gjorde i denna vackra söndag.
Närkommer snön?
En kvällspromenad med ett stopp på cykelbron över E18. Jag tittade på bilarna... de som gick förbi tittade på mig och undrade vad jag höll på med.
Motljus är svårt, men jag är ganska nöjd med den här bilden.
istället för snö är det isstjärnor på åkern i Oxnö
Tydligen bästisar, först lite bus sedan lade dom sej intill varandra och gosade. Riktigt söta var dom, den lilla grisen och hunden.
Vintertider är här.Vattnet fryser och den lilla tuvan vid sjön har fått en fin isbeklädnad.
En dimmig höstmorgon vid skeppsättningarna på Anundshögsområdet.
Ville ha lite julbilder och det här blev ett speglande resultat.
Hästar är mycket trevliga och vackra djur. Sån här fin häst blev det när jag lekte med ficklampan och bulb-funktionen på kameran! Fast de är nog vackrare i verkligheten....
Vädret var för en gångs skull hyfsat bra, så vi gick en promenad i de vackra omgivningarna på Engsö då jag tog denna bild.
När vi promenerade på Björnön i fredags hade mälarens vågor skapat massor av vackra isskulpturer precis i vattenbrynet. Tur det finns kamera i mobilen nuförtiden så man kan spara och dela med sej  så här fina minnen.
När naturen gör sina egna konstverk.
Laura och Tuva använder farmors bordsdekorationer som glittriga örhängen.
Vackert skådespel över Västerås vid 12-slaget
Vackert skådespel över Västerås vid 12-slaget
Laura och Tuva valde farmors juldekorationer för att få fina glittriga örhängen.
Var ute och testade på Digiscoping som menas med att man fotar via en Tubkikare! zoomade in månen och här är resultatet!Tubkikare: kamakura SP83 EDKamera:    Canon eos 7D
Vår dotter Heidi spelar piano mitt på julafton i dansande sol och skuggor,hemma hos oss i Bovallen.
Ett fantastiskt landskap och underbart ljus inbjöd till ett hopp med
Ett fantastiskt landskap i magiskt ljus lockade till ett härligt foto med
Mina kompisars hund Ozrik passade på att njuta medan snön var här!
Krutrök över Öster Mälarstrand.
Fotade lavskrikor i Grövelsjöfjällen i julas. Jag gillar denna bild trots fågelns rörelse som orsakar oskärpa.
När jag var ute och promenerade med hunden Maja fick jag syn på Gropens motsvarighet till Loch Ness odjuret, lätt infruset i den tunna slaskbelagda isen. Allt medan solen går ner över skogen.
Ronja och Woody busar i solskenet i Gäddeholm
Vi passade på att grilla på årets sista dag.Det blev som ett fyrverkeri när grillen brann i väntan på den perfekta glöden.
En vacker ros som blev ännu vackrare en frostig tag
År 2011 slutade på topp med denna vackra solnedgång från Öster mälarstrands allé.
När vi kom till stugan och solen lyste in genom fönstret upptäckte vi avtrycket av en rovfågel som med stor kraft flugit in i rutan. Något fågelkadaver fann vi dock inte. Förmodligen har räven fått ett skrovmål.
soluppgång vid sura kyrka.
En sen kväll i December....
En sen kväll i December....
Det här vackra trädet i gryningsljus fotograferade jag i Uppsala på årets sista morgon.  Stolt sträcker det sina grenar upp mot himlen, medan solens första strålar smeker dess grenar.
Vår vanliga (dagliga) strandpromenad utefter Mälaren resulterade förra veckan  i trettiotalet bilder. En av de bästa blev den här bilden, tagen från hamnkontoret/gästhamnen västerut över Tippviken.
När min morbror och jag åkte ut vid åtta-tiden för att se efter fåglar nere vid skitviken så fick vi uppleva en väldigt skön sista soluppgång för 2011.
Det är så roligt att få lussa och Linnéa (2 år drygt) ger gärna en extra föreställning när Mormor och Morfar kommit på besök till St Cloud, Frankrike
Fyrverkerier över Västerås
Annons