Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrverkerifest i hamnen

Kvart i tolv börjar nyårsfirare vandra ut på kajen i Östra hamnen. De står i klungor och väntar. Än så länge är det tyst. Mälarvattnet är stilla och mörkt. Så, strax innan klockan slår tolv drar infernot igång. Vatten och himmel lyses upp av sprakande, glittrande ljus.

Annons
Nyårsfyrverkerier över Östra hamnen.

- Nu är klockan tolv, skål! utropar ett gäng som samlats längst ut på kajen. De är barndomsvänner som tillsammans med sina flickvänner under kvällen ätit en femrätters nyårsmiddag. 

- Vi kunde inte bestämma oss för vilken förrätt eller efterätt så det blev två av varje, säger Evelina Salovaara. 

Nu har de precis smällt av fyrverkerier och skumpan har öppnats. Champagneglasen klirrar i skålar, nyårskyssar utbyts. Under skratt och förtjusta utrop lyser fyrverkerierna upp hamnen och välkomnar 2014.

Tommy Dahlberg, Evelina Hedlund, Linus Smedh, Caroline Franzén, Jimmy Bergqvist, Elin Lind, Robin Askblom och Evelina Salovaara firar in det nya året i Östra hamnen.
Jimmy Bergqvist och Elin Lind.
Evelina Hedlund och Tommy Dahlberg skålar.
Linus Smedh och Caroline Franzén.
På Krongjutarvägen i Skultuna har tre grannfamiljer hittat ett alternativ till nyårsraketerna. 130 stycken marschaller glimmar i mörkret runt om på innergården. Några av marschallerna bildar årtalet 2014.
Familjerna Asp, Lidberg och Hodnekvam firar med marschaller i stället för fyrverkerier. Ett lite tystare och mysigare firande, tycker familjerna.
Loke, Johan och Magdalena Lidberg i Skultuna.
Tindra Lidberg leker med
Tindra Lidberg, Rasmus Lidberg, Nellie Asp Lindström och Lova Lidberg i Skultuna.

Mer läsning

Annons