Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giftermål i mitten av november

Artikel 0 av 300
Väderskolan
Visa alla artiklar

Annons

Jag har en god vän som ska gifta sig på lördag. Man kan undra hur goda vänner vi är eftersom jag inte står på gästlistan men det är å andra sidan ett väldigt litet bröllop.

En annan sak man kan undra över är hur klokt det är att gifta sig i mitten av november, i Sverige. Vädret varierar visserligen och då ett bröllop ofta kräver flera månaders planering och förberedelse kan man inte ställa en säker prognos och planera därefter. Men så här nära inpå kan vi det och vad vi ser är att det blir ostadigt väder ut med Stockholms skärgård där bröllopet ska äga rum. Från kring på dagen väntas snöfall eller snöblandat regn som först klingar av mot natten. Temperaturen kommer att ligga på eller strax över nollan och det blir lite småblåsigt i nordostvinden.

Bruden, klok som hon är, sa dock att det inte gör vad det blir för väder då de inte planerat att vara utomhus. Och vad gör det att det snöar och blåser när man står där i kyrkan? Och det blir ju så mycket skönare att åka till ett varmt ställe på smekmånaden när man vet att minusgraderna kommer krypa ända ner i Skåne nästa vecka. De kunde kanske inte valt en bättre dag att lova varandra evig kärlek.

SMHI väderredaktion, Nils Holmqvist

Annons