Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glömde handbroms - bilen hamnade i ån

(Uppdaterad 17.55) Kvinnan glömde dra åt handbromsen, och när hon återvände till bilen hade den rullat ned i Köpingsån.

Annons
Volvon bärgas efter att ha flutit ett 100-tal meter i Köpingsån på torsdagskvällen.

Det blev några dramatiska minuter på torsdagskvällen innan det framkom att ingen person fanns i den Volvo V40 som flöt ett hundratal meter ned i Köpingsån. Larmet kom strax före klockan 17, och såväl räddningstjänsten som polis och ambulans gav sig iväg till Odensvivägen.

Väl på plats stod det klart att ingen person fanns kvar i bilen ute i ån, och därmed förvandlades dramatiken till ett lite ovanligt bärgningsuppdrag.

Mustafa Aldoori fanns på plats och berättar för bblat.se hur han en halvtimme tidigare blivit uppringd av sin bedrövade mor:

- Hon kom hem till Odensvivägen och parkerade bilen för att göra ett kort ärende upp till lägenheten. När hon strax efteråt kom ut hade bilen rullat rakt ned i Köpingsån!

Bilen hade parkerats i en liten utförsbacke ned mot ån, inte långt från Djurkliniken, och när handbromsen inte dragits åt, ja då var oturen framme. Volvon rammade piskställningen på innergården, klöv parkeringsstaketet och fortsatte ned i ån. Bilen sjönk inte utan drev med strömmen ett hundratal meter ned mot bron vid Odensvivägen.

Mustafa Aldooris mor blev bedrövad över sitt misstag.

Han förstår henne, och tror att Volvon nu har gjort sitt på de svenska vägarna.

- Den har gått 20 000 mil, men nu kan det bli skrotning, säger han när han ser dykaren gå ned i Köpingsån och förankra bärgningsbilens kablar i bilen. Så dras Volvon sakta upp på strandkanten, och händelsen som samlat många nyfikna får ett slut när bilen transporteras bort.

Mer läsning

Annons