Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greps med sprängämne i lägenhet

(Uppdaterad 18.50) Polisen spärrade av ett område vid Borgmästare Lundbergs plan i Sala sedan man hittat misstänkt sprängämne i en bostad.

Annons

- En man har gripits, misstänkt för att ha med sprängämnet att göra, säger Per Nellberg vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Mannen är 32 år gammal. Åklagare har beslutat att anhålla mannen som misstänkt för

brott mot vapenlagen samt mot speciallagstiftningen kring förvaring av sprängmedel. 

Eftersom man inte visste hur känsligt sprängämnet var för hantering - och framför allt om det fanns mer sprängämne i den aktuella fastigheten - tillkallades polisens bombgrupp

Ett stort område spärrades genast av och fastigheten där fyndet gjordes utrymdes i sin helhet. Det är ännu okänt vad sprängämnet är av för typ.

Bombtekniker med hund gick in i det flerfamiljshus som sprängämnet hittades i för att söka igenom hela byggnaden. Vid 18.15-tiden kunde avspärrningarna hävas då det visat sig att det inte fanns mer sprängämne i huset, och det som hittades togs om hand och fördes bort på ett säkert sätt.

Därefter kunde folk som bor i fastigheten ta sig till sina bostäder igen och de omfattande avspärrningarna framför och bakom fastigheten tas bort.

Enligt SA:s reporter Terese Ahlin som finns på plats har man tidigare funnit dynamit i huset, då i ett vindsutrymme där det inte gick att avgöra vem som placerat dynamiten där.

Polisen förhör den misstänkte under torsdagskvällen.

Mer läsning

Annons