Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grymt sa grisen

Lars Fernholm, Västerås, var i sommar på semesterresa i södra Sverige. Lars fotograferar mycket och bland semesterbilderna finns en bild på en minigris som är veckans bildvinnare.

Annons

Lars fotograferar allt möjligt han ser och motiven är oftast natur och resor.

– Jag tar en del porträtt också, säger han.

Minigrisen fanns tillsammans med katter och höns på en lantgård med ett Bed and breakfast utanför Falkenberg. Grisen bodde bakom ett skjul och blev glad när den fick besök.

– Jag fotograferade med ett vidvinkelobjektiv, så grisen ser lite rolig ut, säger Lars.

Förutom resan till Falkenberg blev det en tur till Ullared där Lars Fernholm fick en pratstund och bild på tv-kändisen Ola-Conny. Men den bilden trodde Lars inte hade lika stor chans till vinst som minigrisen.

Lars Fernholm berättar att det är tredje gången han vinner veckans bildtävling. Senast var för ungefär ett år sedan. Tidigare trisslotter har inte gett en krona, nu hoppas vi att Lars lyckas skrapa hem vinst från veckans trisslotter.

Rose-Marie Eriksson

När det finns snö i mitten av juli måste man bara stanna upp och leka när man ska upp på Åreskutans topp.
Efter regn kommer solsken! Det är ett gammalt talesätt som gäller i högsta grad denna sommar. Många regnskurar har vi haft, men solen kommer fram strax därefter. Denna bild visar solens magiska strålar just när regnmolnet viker undan.
LÅNG VÄNTAN. Matte har gjort det bekvämt för sig på uteplatsen i Baden Badenstolen, riktat in TVn och kollar OS-finalen i handboll. Charlie har hämtat gosedjuret och vill leka, men matte har inte tid. Stackars lilla vovve! Men nu är OS slut och livet kan återgå till gamla vanor igen!
LÅNG VÄNTAN. Matte har gjort det bekvämt för sig på uteplatsen i Baden Badenstolen, riktat in TVn och kollar OS-finalen i handboll. Charlie har hämtat gosedjuret och vill leka, men matte har inte tid. Stackars lilla vovve! Men nu är OS slut och livet kan återgå till gamla vanor igen!
Tycker denna bild blev cool. Den är tagen när min son Texas kryper igenom ett rör i en hinderbana.
Hej,Jag fångade en trollslända och när jag titta på den satte jag den på en blomma.  Där satt en en liten stund så jag hann fotografera. Den ser lite yr ut på ögonen. Men efter en stund flög den iväg och såg ut att må bra.
När vi besökte Gripsholms slott i fredags skulle jag ta ett kort över slottet och tyckte jag hittade en fin öppning i vassen där jag kunde ta kortet. Plötsligt hoppade en and upp mitt i bilden, men det blev ju ganska bra.
Evighetsmaskinen uppfunnen, världens energiproblem lösta. Eller ???
Liten, liten lurvig typ med antenner, inte större än han får rum i en lobeliablomma.
Den som gapar över mycket...Bilden är tagen under vår brygga på Ängsö. Det hela slutade med att snoken lämnade bytet och ringlade iväg och lämnade fisken till insekterna.
Liten Blåmesunge tittar ut i stora värden .
Hungrig mås i närheten, här gäller det att vakta maten!!!
Hilda är ofta ostyrig!
Glödhett gycklarspelMedeltidsveckan i Arboga bjöd på varmt mottagande genom de duktiga gycklarna som bland annat sprutade eld ur munnen.
Poserande skarv tagen i motljus i Lögarängsparken
Blommande blåvitt fält
Klara Odd, 3 år, har ätit upp middagsportionen och ser fram emot efterrätten!
Skogsberäkning, av Tage Larsson i hans vackra Björkskog i Lövsta.
Rebecka 3½ år, betraktar med stolthet sin första blåbärsplockare som hon fått av Lars.
Fångade ett fint samspel mellan min dotter och hennes morfar..
Båstads kallbadhus en stilla sommarkväll
Båstads kallbadhus en stilla sommarkväll
Fin bild på fin orm =)
Så här vacker kan en ros vara även denna regniga sommar. Rosen heter Ingrid Bergman och växer i våran rosrabatt i Hallstahammar.
Cigarrer på tillväxt.Fin blandning av växter vid åkanten bl a kaveldunen som ser ståtliga ut
Minigrisen på Sannagård Bed & Breakfast utanför Falkenberg var en nyfiken figur och tiggde mat och uppmärksamhet. Gillade att bli kliad.
Italienska vinthundsvalpen Stella är väldigt busig. Tur att de gamla damerna i hennes sällskap är så tålmodiga. Särskilt Anita som här blir biten i svansen!
Sommarens många blommor har varit fjärilarna och insekternas älsklingsställen.
Flugsnapparungens första flygtur slutade i ekrarna i framhjulet på min sons cykel. Jag fick hjälpa den loss och satte den i en gren i vårt träd på framsidan där den sedan vilade i ungefär 15 minuter innan den flög vidare. Kortet togs med makroläge på ca 15cm avstånd.
Gräset på andra sidan är grönare.
Sommarblomster.
Mördare i närbild.Tog denna närbild på denna Spanska skogssnigel/mördarsnigel(Arion Vulgaris) när jag var på väg hem efter en regnig natt.Även om denna icke inhemska art ingår i den svenska faunanoch är ett gissel för många fick den leva...men korsas våravägar igen kanske ödet blir annorlunda.
Solnedgång bakom Blå Jungfrun i slutet av juli 2012.
Tristam (7 år) älskar småkryp och han hittade sniglarna efter en regnskur.
En härlig bild på min son från Skagen. Vi tog en promenad till stranden på kvällen och han kunde inte motstå att bada(med kläder). Gissa om han njuter!!!!
Mamma hade lite väl många
Man kan inte vara taggad jämt!Den här igelkotten hittade jag snarkandes som en hel karl under altanen här om dagen.
Man kan inte vara taggad jämt!Den här igelkotten hittade jag snarkandes som en hel karl under altanen här om dagen!
Utsikt mot Ängsö från vår sommaraltan på Lindö.
Larva dig inte nu! På väg till lunchen
Krymp!!  Vid inmätning till JEM för e-jollar i Gardasjön var Jakob Andréns roder någon mm för tjockt. Försökte kyla ner det men det hjälpte inte, fick bli sandpapper i stället.
Bröderna Jakob och Anton Bäck ute på bryggan vid sommarstugan i Holsbo. Den svenska vår-sommaren när den är som bäst. Anton (som går sist) tog, ofrivilligt, sitt första bad i sjön efter att ha titta FÖR nära på en skräddare som hoppade runt på vattenytan.
Mors Lilla Vincent
Mors Lilla Vincent
Promenad bild.
Människans bästa vän! Storleken har ingen betydelse. Hunden Korina och min son Rasmus 1år, är bästa kompisar. Om min son ser hunden som ett vandrande skinn, eller om hunden ser min son som en levande matfabrik (Rasmus ger gärna Korina något gott att äta på), är det ingen som vet. Ihop sitter dom och mycket bus hittar dom på.
En Vespa på en motorhuv tillhörande en Volvo. Lite ironiskt.
POLISEN har sparkrav, behöver extra skjutkraft.Det var nog mera problem med att få igång motorcykeln som orsakade detta behov med påskjutning.
Min man Johan Eriksson har redan börjat drilla lilla Dante, här 10 veckor att bära in VLT till matte Minna (Kiiveri Eriksson). Dante är en Spansk vattenhund och är en social liten kille med bus i blicken, men har även ett sug på att lära sig nya saker. Lillith vår dotter har även redan lärt Dante sitta, vacker tass och ligg! Vi är superglada att Dante har flyttat hem till oss!
Visst är livet skönt när man får se naturen från första parkett!

Mer läsning

Annons