Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade knarklager i lägenheten

En 48-årig man från Västerås hade stora mängder narkotika i en lägenhet som han lånat. Nu har han dömts för grovt narkotikabrott till fängelse i två år och åtta månader.

Annons

Det var sent en torsdagskväll i början av september som mannen greps tillsammans med en Västeråskvinna och en man från Ludvika, vid en bil på Malmaberg.

I bilen hittade polisen en ryggsäck som tillhörde Ludvikabon och i ryggsäcken fanns närmare ett halvt kilo amfetamin. Vid en husrannsakan lägenheten hittades knappt 300 gram amfetamin, samt metamfetamin och cannabisharts.

Västeråsaren erkänner att han haft narkotika i lägenheten och att han tänkt sälja en del av amfetaminet. Ludvikabon förnekar brott helt och hållet. Han säger i förhör att ryggsäcken som hittades i bilen är hans, men att amfetaminet i den inte tillhör honom. Han säger också att han inte vet hur ryggsäcken hamnat i bilen.

De tre hade tidigare under kvällen när de greps besökt en restaurang. Ludvikabon säger att han under restaurangbesöket sett en man stå vid bilen och att bakluckan var öppen. Han menar att det måste vara då som ryggsäcken hamnade i bilen. En uppgift som tingsrätten avfärdar som osannolik eftersom det fanns andra saker i ryggsäcken som var hans.

Västeråsaren döms för narkotikan i lägenheten och Ludvikabon döms till fängelse i tre år och två månader för narkotikan i ryggsäcken.

Kvinnan var till en början också misstänkt för brott, men visade sig vara oskyldig och har i stället vittnat mot männen under rättegången.

Mer läsning

Annons