Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallstahammarsposten klarar  julrushen utmärkt

Artikel 0 av 300
Nostalgi - 60-talet
Visa alla artiklar

Glädjande nog har allmänheten hörsammat postens vädjan om tidigare inlämning av paket och julkort, och därför hade posten i Hallstahammar sin stora dag i går. Posten stod dock väl rustad inför anstormningen av försändelser, och man klarade dagen bra. Det är imponerande omsättningssiffror just nu, och poststationen i Hallstahammar ligger i sin grupp på tredje plats i landet i omsättning.

Annons
På den provisoriska paketutlämningslokalen lämnas varje dag ut massor av paket. På bilden ses Ingalill Skanser hämta ett stort paket, som utlämnas av extraarbetande Sune Wedholm.

Inför helgen har man varit tvungen att anställa en del extrapersonal. På brevbärar- och sorteringssidan är 15 personer extraanställda och på expeditionssidan är styrkan utökad med fyra personer. Dessa har gjort en mycket god insats, framhåller stationsmästare Gösta Svärd.

De flesta av den extraanställda personalen har tidigare arbetat inom posten och känner redan till rutinen.

Omsättningssiffrorna imponerar onekligen.

Dagligen utlämnas ca 450 inrikes paket i den provisoriska utlämningslokalen på Parkgatan. Från Hallstahammar skickas också en mängd paket. Toppsiffran nåddes på måndagen, då 650 paket avsändes.

Hallstahammar är en kosmopolitisk köping, vilket avspeglas inte minst i antalet ankommande utrikes postpaket. I år har man fått sammanlagt omkring 1 000 paket från utlandet – en siffra som talar sitt tydliga språk.

Med julen sammanhänger julkorten. Toppbelastningen ligger på ca 7 000 avgående och 6 000 ankommande julkort per dag.

Frimärkesförsäljningen ligger följaktligen också i topp. Under måndagen såldes frimärken för ca 7 000 kr, men man under tisdagen kom upp i en försäljningssiffra på inemot 10 000 kronor. Sammanlagt kommer till Hallstahammar ca 27 000 julkort och från Hallstahammar skickas omkring 28 000 sådana försändelser.

De bara några år gamla postlokalerna har varit hårt ansträngda de senaste dagarna, och vid stängningstid har det ibland varit en kö på inemot 100 personer. Lokalerna har räckt till, säger stationsmästare Svärd, men då har vi utlämningen av inrikes postpaket i en annan lokal. Annars har det nog varit överbelastat på poststationen. Man har måst utnyttja alla sex postluckorna för fullt, och trots det har det blivit ansträngt.

Många klagar kanske över de sena brevutbärningstiderna de senaste dagarna. Posten kan emellertid inte lastas för detta. Orsaken är de stora tågförseningarna som förekommit ända sedan i början av månaden. Det krånglande ställverket i Stockholm får återverkningar ända i Hallstahammar.

Hallstahammarsposten hämtar alla sina försändelser i egna bilar i Västerås, och man har den senaste tiden varit tvingad till att sätta in flera extrabilar för att klara anstormningen av försändelser.

Sammanfattningsvis säger stationsmästare Svärd, att man klarat rushen mycket bra. Utbärningsförseningarna kan man som nämnts inte göra något åt, och man gör sitt bästa för att folk skall få sin post fortast möjligt.

Alla artiklar i
Nostalgi - 60-talet

Julskyltning utanför VLT 1965

...

Kul på Bruksgården!

Så här kopplade surabor av 1967.

Shake på Klubb Hamlet i Stadsparken

...

Känner du igen det här twistparet?

...

Twist-tvåan kom från Hallsta

...

Twisten blir snart omodern

...

Såg du Manhattan Parade 1966?

Är vi i folkparken?

Ett gäng med ungar 1967

Snygga kläder, eller hur? 

Malmabergs barnträdgård 1965

Berätta! Var det kul?

Snart rent och fint med . . . 

...

Känner du igen dig Kerstin Molin?

Yrkesskoleelev 1965.

Glatt på marknad i Köping

...

Kurs med knark som ena ämnet

...

Julgransfest i Parkgården

...

Kommer du ihåg nyheterna på löpsedeln?

...

Löpsedeln 30 oktober 1963

...

Spotnicks på scen 1967

...

Lek vid proban 1963

...

Här i Vasaborgen låg systembolaget

Minns du det?

Reservat för framtida E 18 och lokal ringled

...

63 brann det på Floragatan. Minns du det?

...

Skiljebo från ovan 1968

...

Här börjar E 18 att byggas

...

Gunhild Malmbergs charmiga barnbilder

...

Skor i mängder

En man köper skor i Västerås 1969.