Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här står polisen i jultrafiken

Under julen är det många bilar ute på vägarna, människor reser iväg för att fira jul och därför blir trafiken alltid tät.

Annons

Jörgen Bergfasth, chef för trafikpolisen i Västmanland, berättar hur polisen kommer att arbeta under årets jultrafik.

– Vi ska se till så att trafiken flyter på. Det blir sporadiska nykterhetskontroller och kontroll av fordon. Ser vi att det går fort gör vi såklart mätningar men främst ska vi vara på vägen och synas.

Polisen kommer främst att rikta fokus mot de stora trafiklederna som går genom länet. Dit tillhör E18, E20, riksväg 56 och riksväg 70.

– Det går mycket trafik genom Västmanland mot Örebro och Värmland. riksväg 70 är speciell då det är mycket stockholmare som ska upp till eller hem från Dalarna.

Jörgen Bergfasth tipsar också om vad man ska tänka på när man är ute och kör i jultrafiken.

– De tre bästa råden jag har är att se till att man har bra däck, anpassa hastigheten efter väglaget och framförallt, hålla avståndet till bilen framför, där brister det för nästan varje bilist. Ligger man för nära bilen framför är det omöjligt att reagera om det händer något, säger Bergfasth.

Bergfasth anser att jultrafiken har fungerat bra de senaste åren.

– Någon olycka har ju inträffat men det har sett bra ut och jag hoppas att det ser bra ut i år också. Var ute i god tid för att slippa stress och se till att vara utvilad, säger Bergfasth.

Mer läsning

Annons