Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur blir vädret?

Artikel 0 av 300
Väderskolan
Visa alla artiklar

Jo, det är såhär att under de kommande dagarna för sydvästvindar in mildare luft över den södra delen av landet.

Annons

Detta innebär att Götaland får plusgrader under hela dygnet med temperatur som ligger över det normala. Under torsdagen väntas våren avancera upp till nordvästra Skåne och på fredag finns goda förutsättningar att stationerna längs västkusten registrerar sju dygn med medeltemperatur över nollan.

Annars är det regn som karaktiserar vädret över Göta- och Svealand på fredag. Från Dalarna och norrut övergår nederbörden i snö och rester av detta snöfallsområde väntas ligga kvar under helgen, då med tyngdpunkt över västra delen av norra Norrland. Sydvästvindarna håller i till på söndag då vi istället får nöja oss med nordliga vindar.

Nästa vecka blir därför kallare med temperaturer i söder som stiger över nollan endast på dagen.

Över lag kommer det vara mycket moln i hela landet under resten av veckan. På lördag väntas dock soligt väder i Svealand och en bit upp längs kusten medan det blir en del tunnare moln över Götaland. Men vädergudarna är rättvisa och Norrland får därför sin sol på söndag.

Då hoppas jag att alla kan planera aktivitet efter väder, själv åker jag till en annan årstid och tar kanske med mig tunna jackan ner.

Annons