Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I full fart nerför rutschkanan

Veckans vinnare av Läsarbilden blev Don Bech-Nielsen. Bilden är tagen på barnbarnet Joel när han kommer i full fart ner för en rutschkana på ett tefat.

Annons

Bilden är tagen för cirka fjorton dagar sedan. Det kan man inte tro när man blickar ut genom fönstret i dag. Då var det snö och i dag är det barmark, knoppar i rabatten och vårkänslorna börjar spira. Det var också för fjorton dagar sedan Don Bech-Nielsen var barnvakt åt barnbarnet Joel Johansson som är sex år.

– Jag var barnvakt och vi var ute en liten sväng. Jag tog bilden här inne i lekparken på Kaserngatan precis innan snön försvann, säger Don Bech-Nielsen.

Brukar du fotografera mycket?

 – Ja, jag brukar fota relativt mycket. Naturbilder brukar jag ta. Sen är jag lite av hovfotograf nere på Bankiren där jag fotar band som spelar, säger Don.

Förutom barnbarnet Joel har Don ytterligare tre barnbarn. Naturfotografering hör alltså till favoriterna och han lägger ofta ut sina bilder på Facebook. Don Bech-Nielsen arbetar i vanliga fall som datautbildare på Miroi men är för tillfället sjukskriven.

– Jag har dragit på mig något i kroppen, som de inte rikigt vet vad det är, säger Don.

Annars är det musik som Don är intresserad av även om det blivit mindre sedan Sigurdsgatan stängde.

Om du vinner mycket pengar på trisslotterna. Vad skulle du vilja göra då?

– Skulle det bli riktigt mycket pengar så skulle jag faktiskt vilja åka ner och hälsa på min bror och hans familj som bor just utanför Durban i Sydafrika. Det är en liten dröm jag har. Vi har inte träffats på många år nu, så det är en dröm jag vill förverkliga, säger Don.

Vinnarfotografen Don Bech-Nielsen.
Väntar med spänning på våren!
Gamla raser av tamboskap bevaras för framtiden på Vallby friluftsmuseum. Här syns några olika kor och får vid matningen.
Bild taget på barnbarnet Joel
Melker, Albin, Elsa och Herman kollar på TV, tydligen något spännande.
För tio år sedan var Manila inte en favoritplats. Nu trivs jag, värmen, pulsen, människorna och maten. Rör mig gärna i det egentliga Manila, i dom historiska delarna och i Baclaran som är resecentrum för  för alla som skall söder ut.
Båten har klarat vintern och väntar vid Öster Mälarstrand på värme och vind i seglen igen...
Freja 3 år, tycker det är dags för katten Astrid att gå i skolan. Hon talar om hur Astrid ska göra när man ritar och skriver !!
Titta! Man behöver inte ens åka upp till Norrland för att kunna se norrsken. Åk bara ut till Rönnby så har ni möjlighet att få se dessa vackra fenomen.
Vi fick mängder av äpplen i höstas, men blev så less på dem att vi körde bort allihop. En flock sidensvansar dök upp och åt upp alla rönnbär. För att hålla dem kvar får vi köpa äpplen!
Ryan, 6 år visar stolt upp sin första glugg!
Vår son Ebbot, 2 år, vaknar upp med ett leende. Typiskt Ebbot att sätta sig upp i sängen och ropa på mamma och pappa trots att han är så trött att han skulle kunna sova ett tag till. :)
Det syskon bild de tycker att så kul och ta bild tillsammans men Lukas glad och Gunnar glad men titta på stövla han tog fel och vänd bak och fram . Ingen fel med det de är lika kär med varan ändå.
Behövde lite hjälp inför tentan,dessa två aspiranter ställde gärna upp.
Denna fotades när vi var på Safari i East Tsavo i Kenya,en underbar resa med massor av vackra djur!
Labolina, norsk skogskatt fick syn på mig  och tog en genväg
Denna lilla idyll fotograferade jag en sensommardag på Fullerö förra året.
Anni ville inte ha en katt, inte en hund heller utan det ska vara en get!
Efter att ha lekt och sprungit i många timmar då slocknade de framför TV.
I lördags blev det 12km med vinterstiglag.Dubbade skor gör att det känns helt tryggt även fast det är isigt.
Våren är äntligen på g i ramnäs
Jag sa ju fåglar !!
Efter frukost tillsammans med matte, då blir man ganska trött. ( Får faktiskt äta min mat på bordet när husse inte är hemma).Mi älskade katt Rufus, en brittisk korthårskatt, han är en riktig sömntuta och kan somna i många olika ställningar.
Vissa jobbar och står i och andra passar på att njuta.
När vissa jobbar så passar andra på att njuta.
En mycket fin byggnad!

Mer läsning

Annons