Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isak förbereder städningen i rummet

Suzzie Mårtensson, Västerås, har två barnbarn. Isak, 3 år, och Stina, 2,5 år. Tillsammans har de farmor och mormors lekdag då och då.

Annons

En av lekdagarna var Isak hos sin mormor och rörde till det lite. När mormor Suzzie föreslog att de skulle städa, sa Isak direkt att det skulle han inte, han skulle läsa.

Isak tog en bok i mormors bokhylla som handlar om Totte som städar, det var ju ämnet. Han låg och läste i myskorgen Suzzie har i ett rum.

I den korgen har hennes tre egna barn och två barnbarn har legat i.

Suzzie som tycker om att fotografera och gärna ögonblicksbilder, tog snabbt en bild på Isak med boken.

När Isaks lilla sagostund var över var han på bättre humör att städa. Till hjälp hade de Tottes bok med tips var man kan leta efter gömda saker.

Förutom böcker, bilar och att baka tycker Isak om dans. Men han vill hellre att mormor dansar och han tittar på, det tycker han är roligt.

– Jag får vara den som är tokig, säger Suzzie och skrattar, men det bjuder hon på.

Suzzie berättar att hon gärna gör egna sagor tillsammans med barnbarnen som hon även gjorde när hennes egna barn var små. Det blir berättelser och sånger som barnen varit med om i vardagen. Något de kanske ha funderat på och kanske frågat någon vuxen om. Barn har ofta många frågor och funderingar.

– Min pappa brukade berätta sagor för mig med olika röster som han hittat på, han läste inte i någon bok.

Mina barn Anna Och Stina som mysa med våra små kycklingarna som kläcktes i förra veckan.
I en handelsträdgård vid Söderfors Herrgård låg denna spegelkula o glänste magigiskt i solskenet.
Ella visar konster efter sin pianolektion hos mig.
Vackert med alla blommor som är på väg, här är sommarens frukt på G
Flytta på dej! Det är min stolpe!
det här bilden togs på räkbåten Tor 17maj min dotter moa står i fören och blickar ut över mälaren vid solnedgången
En mycket hotade art.Riktigt roligt att få höra och se en liten glimt av den.
Melker släpper inte in något mål, i alla fall inte denna gång.
Det här är en nytagen bild på min dotter där hon själv hade satt dit den här texten som är en låtsas tatuering på sin hand. Jag tycker det är riktigt bra budskap att redan från barn visa att man är emot allt vad som har med droger att göra att det kan påverka många små barn om föräldrarna missbrukar eller säljer till barn.Tycker fler och fler ska sprida detta vidare...... Say No drogs !
I dagarna har slagugglans ungar lämnat boträden. De kan inte flyga ännu utan kliver omkring på marken. Här försöker en unge gömma sig på en mossbelupen sten.
Min dotter Freja tar ett språng från ett otroligt fint utkikshus vid sjön i Järna. Nästan så att det ser ut att vara utomlands.
Min dotter Freja tar ett språng från en otroligt fint utkikshus över sjön i Järna, nästan så att det ser ut som utomlands.
Vid sjön i Kongens Lyngby finns det ett dussintal med gåsfamiljer med varierande antal gässlingar från 1 till så många som 10.
Leo och Lino hoppar på studsmattan
Leo och Lino hoppar på studsmattan.
Frasse och Charlie njuter av bad och tävlar i längdhopp. De hela avslutas gärna med rullning i sanden...
Plötsligt förvandlades min snälla hund, Vilsa,(höger)till ett rytande lejon! Tur att det bara var lek.
En solig fredag besökte vi Åsby minizoo. På bilden har Rio och Edvin tröttnat på djuren och letar småsten vid vägkanten.
Min kompis Izabella hittade ett tulpanblad som hon använde som tunga och jag var bara tvungen att fota.
Så här fint och tryggt får man åka när man är ett litet, nyfött lamm som inte orkar gå hela vägen när man flyttar fårhjorden till nytt bete, då får man åka lammtaxi. Varje åsnan tar fyra passagerare. Åsnorna tjänstgör också som vakter när de går och betar tillsammans med får, getter och kor.
Det var fantastiskt att få bilder på Månen med en massa Tornsvalor i förgrunden.Jag vet inte varför Tornsvalorna eller Tornseglarna hade den här uppvisningen framför Månen. Dom flög förbi tre gånger och var sedan borta, häftigt var det hur som helst.
Det verkar kärlek banne mig
Ekorre som snällt lätt sig fotograferas nära inpå.
Ekorre som kommit ned på marken för att äta. Den satt kvar en stund så det blev tillfälle att ta ett par foton.
Kan Man Finna Skatten Här?Eller Hamnar Den Här :-)
Ellen som gärna vinkar både när någon kommer och går vinkade glatt när jag kom tillbaka till köket efter att ha hämtat något i ett annat rum.
Bilden är tagen sent på kvällen den 13/5.
Jag och min fina vän Bettan befann oss på yogaretreat i fantastiska Skalkariket då jag plötsligt och äntligen lyckades göra yogarörelsen,
Ebba förklarar för Bestemor i Norge hur häftigt det är på Astrid Lindgren Värld. Bestemor verkar dock inte fatta riktigt!
Ja, det här ser man när man kommer hem efter en lång skoldag.
Mitt barnbarn Isak tar en paus med en god bok om hur andra städar. Röran omkring sig kommer han senare ta sig an med glädje.
Bilden är tagen genom köksfönstret hos mina föräldrar 12/5. Honan är också med men sitter på backen och äter.
En vacker vy på promenaden
En stämningsfull bild som visar riktig kärlek mellan Lillmatte Sara och labradoren Stårsa när de sitter på sin egen brygga i solnedgången med Ridön i bakgrunden. Stårsa väljer Sara före att bada i vattnet.
Mina fina barnbarn,allt går att ha skoj med ,man behöver bara lite fantasi maskrosor och en vattenpöl

Mer läsning

Annons