Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är mycket ledsen"

Den 42-årige man som misstänks för att ha beordrat kniv-överfallet på Västeråspolitikern Alia Mirza frikändes av Göteborgs tingsrätt.

Annons

Den 42-årige man som misstänks för att ha beordrat kniv-överfallet på Västeråspolitikern Alia Mirza frikändes i går av Göteborgs tingsrätt. Rätten ansåg inte att det var bevisat att han hade varit anstiftare.

- Jag hade satt stort hopp till rättvisan i Sverige, men jag är nu så fruktansvärt besviken och mycket, mycket, mycket ledsen, kommenterade Alia Mirza med hes bruten röst efter att hon fått domslutet uppläst för sig via telefon.

Däremot fälldes 42-åringen för olaga hot. Rätten ansåg det helt att han hade hotat Alia Mirza till livet i ett telefonsamtal i december 2007.

Han dömdes därför av tingsrätten till en månads fängelse, men eftersom han redan har suttit häktad inför rättegången anses straffet vara verkställt. Mannen släpptes redan sista rättegångsdagen, och kan alltså förbli på fri fot. Han dömdes också att betala ett mindre skadestånd, 6 000 kronor, till Alia Mirza.

- Utgången var väntad på grund av det bevisläge som fanns, kommenterade mannens försvarare Åke Fransson efter att domen hade släppts.

Alia Mirza har inte stora förhoppningar på att fallet ska överklagas.

- Nej, det tror jag inte. Tyvärr betyder detta också mycket för andra kvinnor i samma situation. Nu får män mer mod att utföra sådana här saker mot kvinnor i framtiden. Detta visar att de kan komma undan om de gör brotten när kvinnan är utanför Sverige.

Mer läsning

Annons