Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakt på bubblor vann veckans tävling

När Bertil Söderbergs son fyllde 7 år var det kalas med såpbubblor modell större.
– De var ungefär en halv meter i diameter, säger Bertil som tagit veckans vinnarbild.

Annons

Det var Bertils systers barnbarn Nora Hellmyrs jakt på de stora bubblorna som fick Bertil Söderberg att ta fram kameran och ta några bilder.

– Jag tog många bilder och fick en där hon tittar in i kameran, säger han nöjd.

Nora tittade med stora ögon och jagade bubblorna på gräsmattan, ibland kom någon bubbla i hennes höjd, hon fångade den och var förvånad över vad som då hände.

Bertil Söderberg tycker om att fotografera, men det är i olika perioder, ibland mer och ibland mindre. I dag ligger bilderna i datorn och han funderar på att göra en fotobok av de bästa bilderna och säkert får vinnarbilden på Nora och såpbubblan plats i den boken.

– Det ser lite proffsigare ut om bilderna finns i en bok än som papperskopia i en kartong.

Vid en vandring längs Badelundaåsens södra del hörde och såg jag ett finsk-registrerat jetplan som passerade flera gånger. Efter varje sväng österut landade piloten på fältet från söder, drog på och lyfte för att göra en ny sväng, landa på nytt och dra på. Piloten övade alltså start och landning och jag såg planet passera ett tiotal gånger.
Här sitter en igelkott och smaskar på coca cola-doppad kanelbulle i våran rabatt! En dag i förra veckan när vi satt ute råkade jag tappa en kanelbulle i mitt glas med coca cola, vilket barnen fick mycket roligt åt! Eftersom vi satt ute så slängde jag iväg bullen och tog en ny. Efter en stund ser vi vår igelkott, som brukar smyga sig fram på kvällen, sittandes i rabatten och smaskar kanelbulle!
En sten som kvällssolen lyser så vackert på.
Det här är mitt barnbarn Elsa Ekendahl 5 år,  som spelar minigolf på Djäkneberget. Hon gick verkligen in för spelet med både kropp och själ! De sista två banorna hoppade hon över, då hade orken tagit slut. Bra jobbat, tycker Farmor.
Tittade in under husvagnen och fick syn på denna padda.Frågan vem som var mest förvånad paddan eller Jag.
Unghästen Ziona har kommit på knepet att smita från hagen och ge sig ut i närliggande åker. Vad som lockar där har vi ingen aning om. Men ta sig ut, det kan hon. Nämligen genom att
Den här unga damen visade stolt upp sin nya kamera för mig. Det är en Nikon D3100. Hon fotograferade Power Meet på fredagskvällen. Min Nikon D80 tyckte hon var i äldsta laget.
Vad vore sommaren utan getingar och humlor som surrar omkring.Humlan på bilden trivdes bra på blommorna i rabatten och posade gärna på bild.
Grannens blommor smakar visst gott!
Se föregående inskick!Glömde skriva telefonnummer!
Underbara bilar och även annat under bart! Publiken ser ut att trivas och har roligt!
En bisvärm slog till och sökte bo i vår skorsten. Vi tände vedpannan och försökte röka ut den. Hände inget. Expert tillkallades. Han kunde inget göra då svärmen krupit ned i rökpiporna. Förgifta dem sa han. Min man sprutade vatten med vattenslang och gift med spruta två gånger innan surret tog slut. Han klarade sig undan med endast ett bistick!
Har man inte matjord i fickorna, kan man ha det i skon. Återanvändningav utslitna skor.
En liten kille som softar ner för en av attraktionerna i Stadsparken under Cityfestivalen. Jag pratade med hans pappa men vet tyvärr inte vad pojken heter. En underbart skön bild fick jag iallafall.
Björkens grenar släpade i vattnet samtidigt som jag tittade på solnedgången.
spanar på utsikten över sjön en härlig somarkväll.
solen höll på att gå ner, det var 26 grader i vattnet och vi satte oss på en gammal båt.
Sommar och sol, fotboll, godis och Power Meet! För sysslingarna Alex, Ryan och Felix är livet en fest!
Teddy, vår katt, ligger i solen och sover. När våren och sommaren kommer är det det bästa han vet. Han är en riktig soldyrkare.(Ursäkta om det blir två inskick av samma bild, vår dator krånglar)
Vårt barnbarn Ivar med pappa Jan på cykelfärd mot Norräng i Skultuna för att plocka blommor. Moderns morbror Anders äger rikshan, och har även gjort sidovagnen till cykeln där lillasyster Nanna ibland brukar sitta.
Nora var på kalas hos mammas kusin Tom som fyllde 7 år, då gjordes det rätt så stora såpbubblor som Nora blev sugen på att fånga. Den enda som blev fångad blev hon, på bild.
Min son Thor som riddare, i full färd att hugga med svärdet.
En passionsfrukt i närbild ser nästan ut som ett underligt djur från ett korallrev-men god är den!!!
Kollar läget på campingen i Ullared. Samuel 6 år och katten Zingo 2 år stortrivs med campinglivet
Sigrid på streetart-jakt i Paris
Sigrid på streetart-jakt i Paris.
Dans kring majstången på Silvköparens campingplats i Sala.
Schäfern Zonetta älskar att bada!
Elisa, 15 år, nyuppstigen ur skogssjöbadet, stärker sig med nävar av smultron. Elisa är en tidigare elev till mig från waldorfskolan i Dalarna.Hon är nu på besök hos oss i Bovallen och njuter av den västmanländskasommarnaturen.
Två strålsköldpaddor tar en stillsam promenad på en stock i Parken Zoo i Eskilstuna.
Den här bilden föreställer Tate Moderns nedre plan. Jag hade inte tagit en enda bild under hela besöket, så precis innan vi gick ut knäppte jag ett kort.
Hunden Maja 200 meter från toppen på Helagsfjället 1797 möh. Hon kunde tyvärr inte bestiga resten pga av en stukad fot. Vägrade dessutom att gå ned igen så det blev en övernattning på fjället för nedfärd dagen efter. Grabbarna Oskar och Elias 8 och 9 år lyckades dock ta toppen. Fotograf David Thelin hembördes på humlegatan Västerås.
Tidigt på morgonen vaknade jag och min pojkvän av ett högt ljud som kom från signalhornet på ett stort fartyg. När vi tittade ut från stugan vi bodde i, möttes vi av denna syn. Jag passade på att ta denna bild då det nästan såg spöklikt ut med alla moln runt omkring fartyget.
Detta är vår blomsterpyramid som vi har på tomten,och som vi njuter av att titta på.
Kattstackarn som nästan blev levande begravd på hammarby 57 -11.
Jag och Josefine träffades vid slottet i Örebro och hittade dessa fina och somriga blad, hoppas ni får en fin känsla av bilden.
En ängel i Vor Frelsers kirke.
Fick se den här hemska synen när jag körde upp bakom en sopbil på väg hem efter jobbet en dag. Men eftersom vi inte har giraffer här i Sverige så misstänker jag att det nog ändå måste vara en nalle...      eller...
Under en vecka i Visby njöt vi varje kväll av vackra vyer när solen gick ned.
Min son Eddie Björkman, 7 år, äääälskar verkligen ärtor! På en marknad köpte vi honom en hel påse full med ärtor så han kunde äta så mycket han ville. Han hade roligt med skalen =)
Min son Eddie Björkman, 7 år, bara ääälskar ärtor! Vi köpte en hel påse på en marknad då han fick äta så mycket han ville =) Han hade även roligt med ärtskalen!
Hälsade på hos en vän på landet och fick se dessa små hyregäster.Mamman fanns någonstans i närheten.
En mindre skogsmus sover i toppen på en 1,5 meter hög höstrudbeckia i väntan på nattskiftet.
En fisketur kvällen före Midsommarafton med våra söner Hannes och Simon.
Vår som Arvid Stillman (2 månader) läser en inredningstidning med morfar Lars Widgar. Arvid var helt
va till skinnsbergsbadet och snorklade hittade då denna snygging som va den enda som ville va modell, alla borde prova, de e en annan värld under ytan..
30 min.gammal och ändå så stadig på benen. Islandsfölet audna född i  det fria utan bekymmer.
När vi skulle gå ut i skogen och kolla efter bär o svamp var min frus ena stövel redan upptagen av denna huggorm! Den hade tagits sig in en garderob som står i garaget och ner i stöveln.Jag blev rätt snopen när jag rev fram stövlarna och såg denna gäst. Har också fått krav på att fixa en garderob som går att stänga ordentligt.
Albin njuter av sommarvädret i kanalen i Kolbäck. Han undrar nog om det hugger på kroken snart......Sverige kläderna har även åkt på
Lisa Andersson luktar på en vacker blomma i vår trädgård.
Lisa Andersson luktar på blomman i trädgården.
Madde på studentflaket 2011-06-10
Madde på studentflaket 2011-06-10

Mer läsning

Annons