Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna dömd för mord

En 35-årig kvinna som tidigare bott i såväl Köping, Kolsva som Arboga har dömts till tio års fängelse för mord på sin man.

Annons

En kväll i november förra året ringde kvinnan själv till SOS Alarm och berättade att hon hade strypt sin man, även han boende i KAK-regionen tidigare, till döds, i parets gemensamma lägenhet i Hälleforsnäs.

I polisförhör har kvinnan sedan beskrivit hur mannen vid flera tidigare tillfällen misshandlat henne och att så även skedde den aktuella kvällen.

Paret hade tidigare besökt vänner och när de sedan kom hem till lägenheten hade mannen, enligt kvinnan, blivit aggressiv och börjat slå och sparka henne.

När kvinnan upptäckte att hon blödde började hon kämpa för sitt liv och kunde till slut sätta sig på mannen och också koppla stryptag på honom. Enligt kvinnan själv, för att han skulle svimma.

Nu blev utgången betydligt värre än så.

Tingsrätten konstaterar att kvinnan borde ha förstått att det flera minuter långa stryptaget kunde innebära en fara för att mannen skulle dö, men kvinnan hävdar att hon inte hade något val och handlade i nödvärn.

Straffskalan för mord och dråp är glidande mellan sex och tio år och eftersom tingsrätten bedömer att kvinnan ändå hade tid att besinna sig på, men ändå höll kvar sitt grepp så länge ska göra att hon döms för mord.

Michael Sandsjö

Mer läsning

Annons