Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnan fri efter fem år

Kvinnan har tidigare mot sitt nekande dömts för mordet på en 49-årig man i en lägenhet i Arboga. Året var 2003 och hon dömdes av tingsrätten i Köping för mord till tio års fängelse.

Annons

Svea hovrätt kom senare att ändra domen till dråp, och sänkte straffet till åtta års fängelse.

Kvinnan dömdes för att ha virat en elsladd fyra-fem varv runt halsen på en Arbogabo. Så hårt åtdragen att mannen ströps och dog.

Såväl mannen som kvinnan, då 41 år, var berusade och hon hävdade vid rättegången i Köping att hon visserligen kränkts av mannens sexuella närmanden, men inte dödat honom.

I den dödes tumgrepp återfanns flera mystiska hårstrån som efter en analys inte kunde härledas till varken kvinnan eller mannen.

En rättspsykiatrisk undersökning i samband med rättegången visade att kvinnan i Arboga inte genomfört gärningen under påverkan av en allvarlig störning, och hon bedömdes heller inte i övrigt lida av allvarlig psykisk störning.

Kvinnan är i dag 47 år, och har avtjänat delar av sin fängelsetid vid kvinnofängelset Hinseberg utanför Frövi.

Sedan november 2008 har kvinnan varit villkorligt frigiven. Då hade hon avtjänat mer än fem år av det åttaåriga fängelsestraffet.

Enligt polisens presstalesman Sven-Åke Petters har kvinnan efter frisläppandet en prövotid på två år och åtta månader kvar. ”Prövotid” innebär att kvinnan måste hålla sig från brott för att inte tvingas till fortsatt fängelsetid.’

Efter fått lämnat fängelset har kvinnan flyttat till Grängesberg där hon levt med sin make som hon gifte sig med för två år sedan.

Mer läsning

Annons