Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Karlsson lyckades en gång till

Helgen då fågelarter runt om i landet skulle räknas och rapporteras kunde Lars Karlsson inte vara hemma mer än en kortare stund. Men då passade han på att räkna arterna han såg runt huset.

Annons

Plötsligt ser Lars hur två koltrastar börjar bråka. Han riktade kameraobjektivet mot fåglarna och tog ett antal bilder. Av ungefär 20 bilder blev två bra och den ena skickade han till Veckans bild.

– Jag tog bilden inne från huset på fem meters håll, säger Lars.

Naturen ligger Lars Karlsson varmt om hjärtat liksom fotograferingen. I veckan tar han semester en dag och åker till ett gömsle i hopp om att få se örn och få bra bilder. Två gånger förra året var han med sin kamera i ett gömsle, ena gången utan någon örn. Andra gången såg han kungsörn och havsörn på 50 meters håll. Nu hoppas han komma närmare.

– Jag, ser hellre örnar än vinner på trisslotterna, säger han och skrattar. Men tillägger att han är glad för äran att vinna.

Flera gånger får han frågan varför han ska till gömsle mer än en gång, han har ju redan gjort det och får även frågan vad han gör där en hel dag.

Mitt i naturen njuter Lars av tystnaden och tankarna får vandra fritt.

– Jag bara är, säger han, och han är laddad för sin lediga dag.

På frågan varför Lars tror att han vunnit några bildtävlingar svarar han att det kanske beror på att han är bra på att se motiv. Bildbehandling är inget han är road av.

Lars tycker om att ha fåglar som fotomotiv. De är och beter sig olika, alltid lika spännande.

Se upp för vägrenen, nu när det är halt på vägen!
I väntan på att få se riktiga elefanter passade vi på att bygga en i snö  till barnens stora förtjusning.
På väg hem från jobbet i snöyran tog jag snabbt upp mobilen ur fickan och tog denna bild. Såg ingenting för glasögonen var fulla av snö. Det här blev resultatet.
Tog en bild av våran
På vår resa till Hälsingland inför nyår passerade vi Medskog i Gästrikland, där solen stod mycket lågt ochbelyste den täta björkskogens stammar rakt från sidan, så att de färgades i flammande guld.
Snöyra och det brinner i idegranen på Jakobsbergsgatan.
Jag vill ha en egen måne tänkte katten Zacke och hoppade upp och satte dig på klotlampan.
En fotorunda för att testa ett nytt objektiv så hamnade jag på Lillåuden och tog den här bilden på
Mälarens istäcke bjuder på promenader och skidåkning
Alice hejar på sin
När mamma eller Pappa kommer gapar vi så mycket vi kan
När Mamma eller Pappa kommer gapar vi så mycket vi kan!
Kattungen Kitty är uppvuxen med hundar. Hon älskar att busa och gosa med dom.Hunden Stella älskar när det är mjukt och varmt - så en bättre kudde kunde hon inte få.
Simtuna kyrka i vacker vinter skrud...
Januarisol över Liullåudden.
Två fina hundar,som begrundar utsikten,kan ni tänka er att den lilla hunden har fostrat den stora?
Januarisol över Lillåudden.
Var ute på fjärdarna runt Västerås med min dotter Alice 9år och skrinnade på fantastiska isar i helgen som var.
Studiebesöket ledde till Aloevera-plantagen där vi fick information och prov på vilka läkande effekter växten har. Ej utblandat är det väldigt starkt för kroppen men i olika drycker, tvål och handkrämer har det mycket läkande att ge. Huden blir som när vi föddes. Den genomskinliga saften från bladet har en fantastisk kraft.
När min fru och jag, för några år sedan, var på semester på Kap Verde och bl a besökte huvudstaden Praia såg vi dessa damer på väg till markanden. Troligen för att sälja. Praia och marknaden var en fantastisk upplevelse.
Gamla farbrodern var mycket pratsugen och påstod att jag är inte tandlös, jag har en kvar!
Min fru Gunnel och jag firade en vinterhelg i Oxelösund, bara som avkoppling. På vår dagliga morgon promenaden dyker paret på bilden upp med varsin rullator och en påse brödsmulor i handen. Har alltid min lilla kamera i bröstfickan, vilket kom väl till pass som syns på bilden.
Satt och åt frukost i godan ro en morgon när något stort syntes i ögonvrån. Trodde först det var ett snöflak som lossnat från taket men vid en närmare titt ser jag en stor fågel som tar sig en duva. Naturens lag är hård.Vet inte exakt vad det är för sorts fågel men stor var den.Inte varje dag man ser detta mitt på ljusa dagen inne i Västerås
Två koltrastar rök ihop vid min fågelmatning häromdagen. Det var en intensiv kamp som pågick ca 10 sekunder innan en tvingades ge upp och flyga iväg.
Gunnar är så busigt jag ta fram kamera så gör han det så!!!!
En väldigt dimmig och gråmulen dag i januari 2014
Vackra vinterfåglar, kanske de vackraste av alla ?
Nyduschad Moa leker med kameran!
Eddie vår Lagotto Romagnolo stannade upp mitt i leken för att njuta en stund av solen i ansiktet.
Ibland finner man någon som lurar under stenen.

Mer läsning

Annons