Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljushuvud tog priset

Trots sina åtta år är raskatten Leo fortfarande lika nyfiken.

Annons
Ljushuvud. ”Katten Leo kan ju inte prata så att jag alltid förstår. Frågan är om han försöker tala om för mig att han vill sola, basta eller gå på ljusterapi ... eller var det bara en fluga i lampan?” FOTO: LÄSARBILD/ÅSA ENGBLOM, VÄSTERÅS

Det försäkrar matte Åsa Engblom, snart 35 år, som till vardags arbetar som vårdbiträde i Västerås.

Bilden när Leo sticker in huvudet i en lampskärm för att undersöka vad det är som lyser är typisk.

 – Han måste alltid fram och kolla läget om det är en pryl som låter eller en lampa som tänds, säger Åsa Engblom.

Åsa Engblom har haft Leo, som är en så kallad ocicat, sedan han var liten.

– Han är jättegosig och mer som en hund än en katt. Han kan sitta fint på kommando och är väldigt social, vill alltid vara med och följer efter mig när jag går omkring, berättar hon.

Åsa Engblom är ingen flitig fotograf men tar bilder då och då vid speciella tillfällen – gärna på sin katt.

– Den här bilden tycker jag blev ganska bra med sin svarta bakgrund, säger hon.

Det tycker även veckans läsarbildjury. Grattis, trisslotter kommer med posten.

Jag och min kompis var ute och spelade biljard. Kameran åkte med av rent vana, och här är en av alla bilder som togs under kvällens biljardspel. En kväll bestående av, Biljard + bra sällskap + god dricka = succé! Rekommenderas varmt!
Jag och min kompis var ute och spelade biljard. Kameran åkte med av rent vana, och här är en av alla bilder som togs under kvällens biljardspel. En kväll bestående av, Biljard + bra sällskap + god dricka = succé! Rekommenderas varmt!
Jag tog bilden på vårat hus i Lycksta när mörkret började lägga sig. Dimman blev en vacker och häftig bakrund. 9/4-2010
Jag tog denna bild på vårat hus i Lycksta när mörkret började lägga sig. Dimman är en vacker och häftig bakrund.
I fredags kväll, vid solnedgången, såg jag att den tunna månskäran passerade rakt över den starkt lysande planeten Venus. Det är en astronomisk händelse som inte inträffar allt för ofta. På bilden tog jag med den ljusa horisonten och grannens hus och träd för att ge en uppfattning om miljön vid detta unika tillfälle.
Denna smått desperata uppmaning hitta jag på en bil i en bilkö på Södermalm i Stockholm.
Slottet gör sig fint i solnedgången och med den strömmande vårfloden!
Det är alltid roligt att se rådjur, extra roligt blir det när man har med sig kameran och kan ta kort på dem.
Leguanerna på Galapagos är som nutida dinosaurier. De är endemiska och rör sig snabbt i den fantastiska terrängen. Man får verkligen närkontakt och de har fantastiska färger. Denna leguan höll jag nästan på att kliva på, eftersom de är orädda och man får se upp var man sätter fötterna !!
Mycket vatten vårflod som rinner ut i havet vid Fridhem. Solnedgången gav fina färger på stenarna som nästan lyste rött.
Syskonen Olivia 2,5 år och FAnny 11 mån hjälper pappa att så frö i trädgården på Nordanby
Tog bilden denna tidiga vårsöndag när jag satt och tittade ut från Lövstaspången. Plötsligt dök den bara upp där precis framför mig. En stor gädda på säkert 7-8 kg.
Strömsholms kanal.
Strömsholms kanal.
Theo, Smulan och smått tjuriga Siri i bakgrunden visar hur kul ett kattkort egentligen kan bli :)
Ett fall för säven.
Grodleken är i full gång trots att det fortfarande ligger is i dammen.
Bilden från en översnöad skrotbil som står och väntar på sista resan.
Så här många tranor kom det och landade på åkern.
Tidigt en vårmorgon promenerade längs Svartån och såg denna fina stentrappa. Ljuset och den blå himlen hjälpte till att skapa lite magi.
Solen värmde upp den våta marken och små moln syntes lite överallt i den mycket blöta skogen,där det också fanns en del snö kvar.
Is som smälter i Mälaren.
Maja 10 år är väldigt kreativ och älskar att laga fina maträtter till familjen.Här päron på skaft med vitkålssallad.
Tog den här bilden när jag var ute på promenad hos min kusin i Orresta. En massa tussilago hittade vi och en liten å av smält snö, härliga tecken på att våren äntligen är här!
En
En
Ibland kan det vara bra att komma ihåg saker, så som till exempel 1:a april då man kan råka ut för både ett och annat...
Se min tidigare text, missade att ange adress och telefonnr...
Tog denna bild vid Pamukkale, Turkiet, när barnen började klättra upp för detta naturfenomen som består av vita kalkstensklippor. Gillar bilden skarpt då det dels är en ögonblicksbild och dels blev en mycket ovanlig sommarbild med härlig kontrast.
I en park i Danmark var gräsmattorna täckta av krokus
Min 1-åriga dotter leker i sandlådan, känner förundrat hur sanden känns mellan fingrarna.
Den ser mjuk ut om man tittar nära.
Vid ett lunchbesök på ön Raya, såg vi denna fantastiska fågel.
Våren börjar komma och det ville han protestera mot, såg hur det sken utanför fönstret och hade tydligen tröttnat på sängen..
Ville inte alls vara inne när solen sken som mest utifrån. Dags att protestera, fanns nästan ingen säng kvar när protesten var kvar.
Häst som bor på andra våningen.
...
...
Även om det blev isfritt någon vecka senare än under 2009 och flera veckor senare än under 2008 är det alltid lika fascinerande att få se den blåa vattenytan breda ut sig över Västeråsfjärden. Bilden visar också på olika vindhastigheter vid den spegelblanka vattenytan och på toppen av skorstenarna där röken viker av mot norr
5 minuter gammal killing och jättehungrig! Bilden togs vid Gårdsmejeriet Ostbiten, Vintrosa när vi var med på SPF Tomas resa 13/4 2010. Han kommer att heta Tomas.
Katten Leo kan ju inte prata så att jag alltid förstår. Frågan är om han försöker tala om för mig att han vill sola, basta eller gå på ljusterapi... eller var det bara en fluga i lampan?
Katten Leo kan ju inte prata så att jag alltid förstår. Frågan är om han försöker tala om för mig att han vill sola, basta eller gå på ljusterapi... eller var det bara en fluga i lampan?
Den här anden verkade inte gilla den kraftiga vårfloden i Svartån utan valde ett lite torrare ställe att vara på. Det är första gången jag ser en and sitta på en gren.
En handbollsturnering kan ha många olika mål att diskutera, en del säkert hemliga...
Taxen Buster klättrar mot alptoppen som nästan försvunnit...
Hibiscus som snart har blommat färdigt  här i London.

Mer läsning

Annons