Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magisk fors vid Strömsholms slott

Forsen vid Strömsholms Slott blev motiv för Alekzandras foto. Hon fick till den dimmiga känslan och vann Veckans bild.

Annons

Alekzandra bor i Strömsholm. När hon har tråkigt brukar hon fotografera. Den här gången tog hon med sig kameran till forsen vid Strömsholms Slott.

– Jag går på mediaprogrammet så jag har haft fotografi som kurs i skolan, säger Alekzandra

Hon lyckades fånga den livliga forsen i ett nästan magiskt sken.

– Jag använde mig av lång slutartid för att få en dimmig känsla över vattnet, säger Alekzandra.

Resultatet blev lyckat och Alekzandras fotokunskaper har gett henne en vinst i Veckans bild.

Även en enkel mås kan förgylla
Denna maskros är en av de flera hundra som pryder min gräsmatta.
Fågelungar är ständigt hungriga, till och med sedan de lämnat boet. Här rusar sädesärlaungen mot sin mamma (?), som har med sig godsaker i näbben.
Det är jätteroligt när pappa kastar Carolina, 4 år, högt upp i luften. Snart landar hon med ett stort plask i vattnet. En hisnande känsla mellan lycka och rädsla, men med pappa känner hon sig trygg. Familjen kommer från Upplands Väsby och semestrar här med farmor och farfar vid deras sommarstuga i Ålsäter i Sörmland.
Pappa Adam får en puss av sin söta son Hugo 2år!
Hanna Enarsson hoppar i badet vid badsjön hos mormor och morfar i Delsbo, Hälsingland.
4 juli fyrverkeri 2010 USA
1861 tog kanonen liv ,idag ger den liv.
En fantastisk dag
Nu har regnet kommit efter flera veckors tropisk hetta. För vissa är det bara vanligt vatten, men för andra kan de vara guld värt. På bilden ser ni hur vattnet glittrar som kristaller. Det skapades enkelt genom en hård blixt rakt från vänster.
Kvällen den 22/7 kom jag ut från mina föräldrars hus och fick se en fantastiskt fin solnedgång hämtade då kameran och gick vägen fram för att få en vacker bild och detta blev ett av alla bilder jag knäppte.
Vi var på utflykt till Sala och gick runt i deras fin park. Alexander och Marcus stannade till och tittade på fontänen, tycker att bilden blev häftig
Astrid Lindgren var inte bara en fantastisk författarinna, hon harnamngivit denna vackra ros också.
Molly ser så himla gla ut på bilden.Jag hade det stora nöjet att få låna henne den här dan och vi tillbringade större delen av dagen ute,längs med Kål-ä-bäcks-ä-ån-ä(kända Slutbröders uttal) he he
Nimbus Blue i ett träningspass bland säden
Nu blommar min Nattens drottning med 3 blommor. Vaniljdoften ligger i luften.
På Bödastranden hittar man honom, Snickar-Pär, i skuggan från sitt paraply från fd arbetsplatsen VLT. Han håller koll på allt från barnbarnen till vindsurfarna och han hinner dessutom prata och skoja med många förbipasserande. Glad sommar önskar han er!
Var ut till Sala parken och barnen (Noel 6 år och Amanda 4 år) såg en härlig fontän som de stod och tittade på. Pappa var snabb med kameran och förevigade bilden. :)
Först en fin gös som jag och min pappa tog hem och tillagade, sen en gädda på runt 5 kg som vi släppte i igen, sist en till gädda men på minst 8 kg som vi tog upp och gav till min kompis pappa till kräftfiske. Synen var mäktig när 8 kilos gäddan hoppade helt över vattenytan, det blev en rejäl kamp att få in den i båten som resulterades med en böjd håv! Detta hände i vackra och lilla Virsbosjön!
Denna vita fina fågel såg vi på gräsmattan intill vår gård när vi skulle gå till affären. Den verkligen lyste upp hela gräsmattan..Vackraste fågeln jag sett riktigt sagolik var den. Den gav glädje, nästan som att man hade sett en ängel ;)
Det är bäst att ta ett snack direkt om vilka regler som gäller på sommarbetet när det kommer en nykomling.
Jag vill med denna bild visa att det finns många olika utseenden gällande orkiéer. Det är andra gången som denna blommar om för mig, och helt unikt så spretar blommorna åt sidan istället för uppåt. Jag tycker den är härlig.
Hos mormor och morfar i Solmyra hittade jag denna vackra larv. Vad är det för någonting och vad ska den bli?
Barnen njuter av sommarhettan.
30 grader varmt och tropisk grönska så man får väl tro på skylten.
Bilden tagen den 15 juli på ön Ilovik i Adriatsika havet utanför det Kroatiska fastlandet, och föreställer en cikada (hane) i full
Som ettåring har man många nya lekar att lära. Men pirret i magen, som man får när man gungar, det är ren magi! Tyra 13 månader Som ettåring har man många nya lekar att lära. Men pirret i magen, som man får när man gungar, det är ren magi! Tyra 13 månader
Som ettåring har man många nya lekar att lära. Men pirret i magen, som man får när man gungar, det är ren magi! Tyra 13 månader
Bilden är tagen precis efter ett riktigt skyfall. Den föreställer Fullerö GK:s klubbhus, inramat av regnbågar. Observera att det är två stycken. En mycket stark regnbåge och en som man bara kan skymta.
Bilden är tagen precis efter ett riktigt skyfall. Den föreställer Fullerö GK:s klubbhus inramat av regnbågar. Observera att det är två stycken. En mycket stark regnbåge och en som man bara kan skymta.
leker titut
kattungen leker titut
mitt barnbarn Izabella utanför Strömsholms slott på miniland
min man och mitt barnbarn väntar på oväder
min man och mitt barnbarn står och väntar på ovädret
Blev han nöjd månne, det var ju impregnerat trä!
Rester från en gammal smedja, bara blåsbälgen kvar i någorlunda skick.
Isabelle Swärd har pusskalas med älgkalvarna på
Efter en regning natt på Lysingsbadets camping i Västervik kryllade det av små grodor på gräsmattona runt husvagnarna. Våra barn samlade snabbt in så många grodor dom kunde för att dom skulle slippa bli ihjältrampade och släppte sedan ut dom på stranden. En häftig upplevelse för barnen, så många grodor på en gång.
Jag hade tråkigt så gick ner till forssen för att fota lite.
Lyckan av att första gången få åka tåg, Linus är
Kvällssolen gav ett vackert sken på människorna som fiskade, träden speglade sig fint i kanalen. Jag var ute på cykeltur när jag såg detta från kanalbron.
När jag var ute med hunden så upptäckte jag dessa kärlekskranka snäckor. Det var ingen snabbis precis så jag hann hem och hämta kameran för att föreviga stunden.
Ingen el,inget vatten bara underbar svensk sommar.
Tess älskar hallon, och här står hon mitt i ett litet hallonparadis omgiven av de söta små bären. Vilken lycka:)
Jag älskar min hund Charlie, han är ett bevis på att hunden är människans bästa vän! Jag köpte honom, när jag blev sjukpensionär och han har verkligen berikat mitt liv. Här delar vi på en godis, på bryggan hos min son Andreas i Fullerö. Både jag och Charlie tog årets första bad där och det var härligt!
Lille Ryan besöker karnevalen i Landskrona, då dyker Spiderman upp. Tryggt att vara hos pappa då!
Satt på en parkering på Värmdö och fick plötsligt se en krokodil i skogen.
Satt och väntade på en parkering på Värmdö och fick plötsligt se en krokodil i skogen.
Denna vackra Apollofjäril fångade jag på bild under en morgonpromenad på Gotland.
Denna vackra praktfjäril fångade jag på bild under en morgonpromenad på Gotland.

Mer läsning

Annons