Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många olyckor i snöoväder

(Uppdaterad 22.20) Det är öppet igen på E18 där lastbilen körde av vägen.

Annons

Vid 18-tiden klörde lastbilen av vägen vid korsningen Orresta/Ängsö cirka 2 mil från Västerås. Trafiken stoppades upp ett tag men nu ska det rulla på igen.

- Det har varit många trafikolyckor idag, men ingen allvarligt skadad, säger Patrik Skörvald, vakthavande polisbefäl i Västmanland. 

Bland annat klarade sig flera personer utan skador i en singelolycka utanför Köping vid 18.30. Bilen lyftes på plats av brandkåren. 

Vid 21.30-tiden tappade en plogbil två däck vilket störde trafiken på E18 vid Skallbergsmotet i riktning mot Stockholm.

Strax efter klockan 17 inträffade en kökrock på E18 i höjd med Hällamotet. Ännu finns inga mer uppgifter om detta.

Olyckan med hästransporten inträffade vid Sörstafors trafikplats i riktning mot Hallstahammar. Hästarna var kvar i släpet efter olyckan som inträffade i riktning mot Stockholm. En stund efter olyckan släpptes hästarna ut på ett närliggande fält, utan synbara skador.

Strax efter klockan 16 inträffade ytterligare en trafikolycka på E18, 2 kilometer från Östanbrokorset i riktning mot Västerås. Polis, räddningstjänst och ambulans är påväg fram. Det är en personbil som voltat. Det är ännu oklart om någon blivit skadad.

Det är besvärligt väglag med snömodd på många vägar i länet, rapporterade polisen redan tidigt på söndagen. En hel del olyckor har hänt under söndagen.

Bland annat har flera bilar hamnat i diket längs riksväg 66 efter att ha sladdat av vägen på grund av snömodd.

Strax före 16 på söndagen åkte en bil med tre personer i av vägen på E18 öster om Västerås, ca 2 km innan Östanbro.

Polis och jourbärgare är påväg fram, under bärgningen finns risk för kortare avstängning/trafikstörning. Ingen skadades i olyckan.

Mer läsning

Annons